DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Hindistan, Rus Il-114 uçağını üretmek istiyor

Hindistan, Rus Il-114 uçağını üretmek istiyor

Hindistan'ın önde gelen uçak şirketi Hindustan Aeronautics'in CEO'su R Madhavan, Rus Il-114 yolcu uçaklarının ülkede üretimini organize etmeyi ve bu uçakları yerel havayolu şirketlerine teklif etmeyi planladıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 15/09/19 08:23
okuma süresi: 1 dak.
Hindistan, Rus Il-114 uçağını üretmek istiyor
A- A A+
Times of India gazetesine konuşan Madhavan, Ilyuşin şirketiyle Hindistan ve komşu ülkelerden müşteriler için bu uçağın bakımıyla ilgili gizlilik sözleşmesini imzaladığını söyledi.

Il-114'ün, günümüzde Hindistan'da kullanılan turboprop uçakları için ideal bir alternatif olduğunu kaydeden Madhavan, "Il-114-300, (ABD'li uçak motoru üreticisi) Pratt & Whitney motorlarıyla donatıldı, modern iç tasarıma ve Batı yapımı teçhizata sahip. Bu uçakların servisinden başlamayı planlasak da piyasaya iyi giriş yapsa burada üretmek istiyoruz" dedi.

Madhavan, üretim planlarının nihai olarak 3-4 yıl sonra netleşeceğini de sözlerine ekledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.