DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

S-500 yakında Rusya ordusunda olacak

S-500 yakında Rusya ordusunda olacak

Rus devlet sanayi şirketi Rostec'in CEO'su Sergey Çemezov, yeni füze savunma sistemi S-500'ün Rusya ordusunda olacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 30/06/19 16:47
okuma süresi: 2 dak.
S-500 yakında Rusya ordusunda olacak
A- A A+
Rossiya-1 televizyonundaki bir programda konuşan Çemezov "S-500'ün üretimine bugün başlıyoruz. Bu (S-400'lere göre) daha modern bir sistem. Şimdi hakkında konuşmak istemiyorum çünkü henüz hizmette değil. Ancak yakın zamanda olacak" dedi.

Çemezov, S-500'ün ne zaman Rusya ordusunun kullanımında olacağı sorusuna da "Testler bittiğinde" yanıtnı verdi.

Çemezov, S-500'ün menzilinin S-400'den farklı olacağını da ifade etti.

Rusya'nın S-500 sistemlerini şimdilik 'hiçbir para karşılığında' satmayacağını vurgulayan Çemezov, yeni sistemlerin öncelikle ordunun ihtiyaçları için yapıldığını kaydetti. Rostec CEO'su, ancak S-500'lerin ordunun hizmetine girmesinin ardından ihracat konularının görüşülebileceğine dikkat çekti.

Yeni nesil 'karadan havaya' füze sistemi olan S-500 Prometey, her türlü aerodinamik ve balistik hedefi tespit ve imha etme yeteneğine sahip.

S-500'ü sınıfındaki diğer sistemlerden farklı kılan başlıca özelliği, çok uzaklardaki hedeflere de kilitlenebilmesi. 600 kilometre menzile sahip olan S-500 füzeleri, saniyede 7 kilometre hızla ilerleyen 10 balistik füzeyi aynı anda etkisiz hale getirebiliyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.