İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Talat: Bilişim önemli bir araç

"Bilişim önemli bir araç"

<P>Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bilişimin sınır tanımadığına işaret ederek, bilişim teknolojilerinin, yıllardır Kıbrıs Türklerine acı çektiren izolasyonları kırmak için önemli bir araç olduğunu söyledi.KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının düzenlediği "Bilişim Adası Çalıştayı", Girne'de Acapulco Otel'de başladı.</P>

Yayın Tarihi: 23/10/09 18:52
okuma süresi: 5 dak.
"Bilişim önemli bir araç"
A- A A+

"Gelecek Bilişimle Gelecek" sloganı ve 10 yıl içerisinde KKTC'nin "bilişim adası" haline gelmesi vizyonuyla düzenlenen çalıştayın açılışına, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Derviş Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı ve bazı bakanlar da katıldı.

Cumhurbaşkanı Talat, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, ortaya konan vizyonun çok önemli olduğunu belirterek, "Bilişim, çağı yakalamak için vazgeçilmez, izolasyonları kırabilmek için önemli, bunu sürdürmek lazım. Önemli olan başarı" dedi.

Talat, vizyonun başarılı olması için Cumhurbaşkanı olarak her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

-"BİLİŞİM SINIR TANIMAYAN BİR ALAN"-
Bilişim teknolojilerinin sınır tanımayan bir alan olduğuna dikkati çeken Talat, yıllardır Kıbrıs Türklerine acı çektiren izolasyonları kırmak için bilişimin önemini vurguladı.

"Bilişim alanında yapılan yatırımlar engelsiz olarak dünyayla bütünleşmemizi sağlayacak önemli bir alan" diyen Talat, bilişimin artık bir sektör olmaktan çıkıp yaşam biçimi haline geldiğini, bunu yakalamak gerektiğini, yakalamayanların yaşamın dışına düşeceğini söyledi.

Talat, bilginin giderek dünyayı kontrol eder duruma geldiğini ve bunu Kıbrıs Türklerinin de kaçırmaması gerektiğini ifade etti.

Bilişimin izolasyonların zayıflamasına katkısının yadsınamayacağını belirten Talat, "Benim için en önemlisi de olası bir birleşik ülkede, yani Kıbrıs sorununun çözümünde Kıbrıs Rum tarafı ile rekabette geri kalınmayacak seviyeye ulaşımı sağlayabilir" dedi.

Kıbrıs Türklerinin teknolojiye sahip çıktığını belirten Talat, olası bir çözümde ülkenin bilişim alanında zayıf olmamasının, Rum tarafının gerisinde kalmamasının önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türkü'nün olgun bir halk olarak olgun bir devlet yönetimine sahip olduğunu kaydeden Talat, 1963'den beri devleti olan Kıbrıs Türkü'nün 1974 sonrası bunu kurumsallaştırdığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Talat, gelecek ve bugün için rekabeti lehte ilerletecek imkanların insanlara sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

-BAŞBAKAN EROĞLU: "AMAÇ KIBRIS TÜRKÜ'NÜ DAHA MUTLU YARINLARA TAŞIMAK"-
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, amaçlarının Kıbrıs Türkü'nü daha mutlu yarınlara taşımak olduğunu vurgulayarak, ekonomiden turizme, eğitimden tarıma her alanda büyük çalışma ve faaliyet içinde olduklarını belirtti.

Hükümet olarak çalışmalarında, bilimselliğe, katılımcılığa ve araştırmaya verdikleri önemi ifade eden Eroğlu, araştırma yapmadan sağlıklı bir vizyon geliştirmenin mümkün olmadığını, vizyonun ise bir hükümetin her şeyi olduğunu söyledi.

Eroğlu, iktidarda bulundukları 5 aylık sürede, bir yandan yapılandırma çalışması yaparken bir yandan da vizyonlarını hayata geçirmek için çalıştıklarını belirterek, "Tek ve en büyük amacımız Kıbrıs Türkü'nü daha mutlu yarınlara taşımaktır" dedi.

Bilişim alanında bugün ilk adımı atılan bu projeyi, "önemli bir faaliyet" olarak değerlendiren Eroğlu, "tarihi bir gün" yaşandığını kaydetti.

Derviş Eroğlu, karayollarından deniz ulaşımına, hava ulaşımından iletişime kadar her alanda mevcut sorunları süratle aşmak, ülke altyapısını geliştirmek ve çağdaşlaştırmak için verdikleri sözleri hayata geçirmekte kararlı olduklarını söyledi.

"Kıbrıs Türk halkının yaşam kalitesini yukarıya çekmek için bayındırlık ve ulaştırma alanlarına büyük önem verecekleri" yönündeki sözlerini anımsatan Eroğlu, "Bu çalışma, sözümüzün arkasında olduğumuzun en açık kanıtıdır" dedi.

-"ÜNİVERSİTELER ŞANS..."-
En az teknik altyapı kadar iyi yetişmiş insan gücünün de önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, iyi yetişmiş insan gücü açısından KKTC'nin önemli bir zenginliğe sahip olduğunu ifade etti. Eroğlu, "Bu öyle bir zenginliktir ki parayla satın alınamaz. Yetiştirmesi de zaman alır. Bu iş akşamdan sabaha da olmaz. Bu anlamda üniversitelerimizin varlığı da bizim için iyi değerlendirilmesi gereken bir şanstır" diye konuştu.

"KKTC devleti ve halkı olarak bir başka büyük şansımız ise Türkiye gibi bir anavatanımız olmasıdır" diyen Eroğlu, Türkiye'nin güçlü elini hep yanlarında bulduklarını söyledi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da KKTC'nin mevcut potansiyelini hayata geçirerek, gelecek 10 yılda tüm dünyaya örnek oluşturacak bir "Bilişim Adası" haline gelmesi vizyonuyla yola çıktıklarını kaydetti.
AA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.