TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

'Maksimum taleplerde bulunmayın'

'Maksimum taleplerde bulunmayın'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TEKEL çalışanlarının, kışın ortasında, Ankara'nın sokaklarında 15 gündür eylem içinde olmalarının herkesin canını acıttığını söyleyerek, ''Diyalog kapıları kapalı değil, açıktır. Maksimum taleplerde bulunup da, makulü kaybetmeyelim'' dedi.

Yayın Tarihi: 29/12/09 14:49
okuma süresi: 4 dak.
'Maksimum taleplerde bulunmayın'
A- A A+

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TEKEL çalışanlarının, kışın ortasında, Ankara'nın sokaklarında 15 gündür eylem içinde olmalarının herkesin canını acıttığını söyleyerek, ''Diyalog kapıları kapalı değil, açıktır. Maksimum taleplerde bulunup da, makulü kaybetmeyelim'' dedi.

Ergün, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ''Yılın Verimli İşçi-İşveren, İş Kadını ve İş Adamları Ödül Töreni''nde bir konuşma yaptı.

Bakan Ergün, konuşmasında, TEKEL işçilerinin eylemlerine değinirken, tartışmaların daha makul bir noktada tutulması gerektiğine işaret etti.

''Evet sorunlar var, 1920'li 1930'lu yıllarda insanlar verimlilik esasına göre düşünmüyorlardı, başka esaslara göre düşünüyorlardı'' diyen Ergün, ancak esasların değiştiğini, rekabetin kızıştığını, etkinlikte, verimlilikte yeni yaklaşımlar geliştirildiğini ve işlerin devlet eliyle değil, özel sektör eliyle yapılması gerektiğini söyledi.

''Tekel'deki arkadaşlarımız, kışın ortasında Ankara'nın sokaklarında 15 gündür eylem içinde olmaları hepimizin canını acıtıyor'' diyen Bakan Ergün, ancak 4C çalışanlarının sadece Tekel işçileri olmadığını söyledi.

Ergün, çok sayıda çalışanın 1990'lı yıllardan beri Özelleştirme kapsamında olduğunu ve 2002-2003 yıllarından itibaren 4C kapsamına alındığını ve şartlarının gün geçtikçe iyileştirilen ve iyileştirileceğini kaydetti.

Nihat Ergün, şöyle konuştu:

''Gelin bunların hepsini birden ele alalım. Sadece Tekel'de çalışanlar değil, 4C kapsamındaki var olan 10 binlerce insanımızı çalışanımızı, birden değerlendirelim. Dolayısıyla bu işler değerlendirmeyi kolaylaştırmıyor, değerlendirmeyi zorlaştırıyor. Tam da başkaca problemlerin yoğun olarak yaşandığı bir zaman dilimi içine bu tür eylemlerde düştüğü zaman, o zaman insanın aklına tam bir sıkışık ortamda fırsattan istifade şimdi aldık aldık, başka zaman alamayız düşüncesinin hakim olduğu kanaati geliyor.

Onun için bu meseleler çözülür, çözülmez meseleler değil. Diyalog kapıları da kapalı değil, açıktır. Bunları çözeriz ama bunların çözüm yolu yöntemi bu değil. Bu tür işlerde önce işçi arkadaşlarımız bir takım samimi taleplerle yola çıkıyorlar ama 3-5 gün sonra bu konu istismar edilen bir konu haline geliyor. Şimdi işin içinde bu topluluğun o kalabalığın içinde kimlerin cirit attığını biliyor muyuz şu anda. Bilen biliyor. Arkadaşlarımız da ne kadar buna engel olmaya çalışsalar da, engel olmakta zorlanırlar. Siyasi suistimale uğrayan bir konu haline geliyor. 1990'lı yıllarda bütün özelleştirilen kurumlarda, fabrikalardaki işçileri sokağa bırakan adamlar, bu uygulamaları bizzat yapan adamlar şimdi kahraman gibi dolaşıyorlar. Biz sizlere sahip çıkıyoruz diyorlar. Böyle değil arkadaşlar. Bunun böyle olmadığını görmek ve bilmek lazım. Tartışmaya gerek yok ama bu işler çözülmeyecek işler değil. Oturulur, konuşulur, bütün 4C kapsamı içindeki arkadaşlar, belki önce bazı iyileştirme adımları atılır. Maksimum taleplerde bulunup da makulu kaybetmeyelim. Bazen maksimum talepler makulün kaybedilmesine yol açıyor. O kadar üst perdeden açılıyor ki makulu kaybediyoruz bu sefer. Makulu yakalayalım ve ilerleyelim. İlerlemeye engel bir tutum ve davranış içinde olmanın kimseye faydası yok.''

A.A.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.