İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Eroğlu: Talat KKTC'den kurtulmak istiyor

Eroğlu: Talat KKTC'den kurtulmak istiyor

<P>Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Dr. Derviş Eroğlu dün akşam merkezi Lefkoşa'da bulunan Emekli Mücahitler Derneğini ziyaret etti.Başbakan Eroğlu Dernek Başkanı Mehmet Salih Direktör ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından büyük ilgi ile karşılandı.</P>

Yayın Tarihi: 17/03/10 07:15
okuma süresi: 3 dak.
Eroğlu: Talat KKTC'den kurtulmak istiyor
A- A A+

Başbakan Dr. Derviş Eroğlu burada yaptığı konuşmada, "ülkede birçok sorunun olduğunu, tüm sorunların üstesinden gelmek için hükümet olarak gece-gündüz çalıştıklarını ama tüm sorunların çözümlenmesinin zaman aldığını belirtti.

Eroğlu, " bunun için halkımıza sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm sorunları mutlaka birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız. Cumhurbaşkanlığı'nda da halkın sorunlarının aşılması bizim önde gelen uğraşlarımızdan biri olacak" dedi.

Başbakan Eroğlu, önümüzdeki Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimini mutlaka Ulusal Birlik Partisinin kazanması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

" Çünkü Sayın Talat'ın ideolojisi bellidir. Sayın Talat hem Türkiye'den hem de KKTC'den kurtulmak istiyor. Biz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşatılması için uğraş verirken, Sayın Talat, Rum yönetimi ile yerleşim ve güç paylaşımını görüşmektedir"

Kıbrıs konusundaki görüşmelerin seçimlerden sonra da devam edeceğini belirten Eroğlu,"bizlerin çözümden yana olmadığımızı söylüyorlar. Bu memlekette en fazla çözümü isteyen biziz. Çünkü; hükümette biziz ve çözümsüzlüğün getirdiği sorunları biz biliyoruz."dedi.

Bu arada, Başbakan Dr. Derviş Eroğlu, Çamlıbel Bucağını Güzelleştirme Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, Çamlıbel Avcılık, Atıcılık Kulübü ile Çamlıbel Eylem Komitesinden oluşan heyeti kabul etti.

Heyetteki yetkililer Başbakan Eroğlu'ndan , Çamlıbel halkının Lapta Belediyesine bağlanmak istemediğini belirttiler ve Başbakan'dan gerekenleri yapmasını talep ettiler.

Başbakan Eroğlu, geçmiş hükümetin Çamlıbel'in Lapta belediyesine bağlanması için yasa yaptığını anımsattı ve şunları kaydetti:

"Bu konuda İçişleri Bakanlığı ile bir değerlendirme yapmak lazım.Şimdi seçim yasakları olduğundan herhangi bir işlem yapılamaz" diyerek seçim yasaklarının bitiminden sonra konunun inceleneceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.