Arıklı’dan taksitli maaş uyarısı

Yayın Tarihi: 17/12/20 07:00
okuma süresi: 5 dak.

Başbakan Yardımcı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile dün sabahki programımda önemli bir telefon bağlantısı yaptık. Erhan başkan oldukça önemli şeyler söyledi, söyledi söylemesine ama hem 13. maaşlarla ilgili hem de 12. maaşlarla ilgili öyle bir laf etti ki, söylediği diğer önemli konuları bastırdı diyebilirim.

Çok tereddüt ettim nasıl bir başlık atsam daha doğru olur diye. Arıklı bir kere Ekonomi Bakanlığı'nda açıkladığı projelerini hayata geçirebilirse tek kelimeyle yıldız olur, bakın buradan söylüyorum bunu.

Yani fakir dostu olursa, zenginden alır fakire verirse hesabı bir bakanlık yaparsa halkın ciddi desteğini alır.

İşte bu yazdıklarım Arıklı’nın hayat pahalılığını ucuzlatacağı yönünde yaptığı açıklamalardı. Bunlara yazıda yer vereceğim ama şu 12 ve 13. maaşların akıbeti sıkıntılı anladığım.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile dün bir telefon konuşması yaptık. Bugünkü sabah programımda bir telefon bağlantısı yapacağız diye sözleştik. Elbette ki maaşlarla ilgili son kararı Bakan Oğuz söyleyecek.

ARIKLI: “MAAŞLAR HAZIRSA ÖDENSİN”

13. maaşlar hakkında da açıklamalarda bulunan Arıklı, maaşların mutlaka ödeneceğini ve bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade ederek, “Maaşlar hazırsa, onu 22’sinde ödeyin maaşları 1-2 gün gecikmeyle ödeyebilirsiniz veya taksitle ödeyebilirsiniz” ifadelerini kullanarak mali raporun halkın önüne şeffaf bir şekilde serilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Devlet güçlüdür ve bu durum altından kalkabileceğimiz bir sorundur” diyen Erhan Arıklı, “Gereken para 1 milyar 300 milyonluk bir şeydir… Bir açık var, o açığı nasıl kapatacağımızı konuşacağız” ifadelerini kullandı.

“GÜNEY'DE ÇALIŞAN KIBRISLI TÜRKLERE DESTEK VERMEK ZORUNDAYIZ”

Bildiğiniz gibi Rum tarafında çalışan soydaşlarımızın sorunları Başbakan Ersan Saner’in bazı önerilerine rağmen halen çözülmedi. Bir gün geriden gidiyoruz belki ama Erhan başkana bunu da sorduk.

Arıklı, Güney Kıbrıs’ta çalışan işçilerin, kapıların kapanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, alınan kararın tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti ve bugünkü  Bakanlar Kurulu’nun toplanarak bu konuyu görüşeceğini aktardı.

Arıklı, başka önlemler alınmak zorunda olduğuna da dikkat çekerek, “Baktığımızda Güney kaynaklı vakaların çok da olmadığını göz önünde bulundurduğumuzda birtakım başka önlemler düşünülebilir. Aksi takdirde bu insanlara destek vermek zorundayız, destek veremiyorsak önünü açmak zorundayız” dedi.

“TÜKETİCİYİ TOPTANCININ İNSAFINA BIRAKAMAZSINIZ”

Erhan başkana sorduğum önemli sorulardan biri de gittikçe fakirleşen vatandaşın alım gücünü artıracak neler yapacağı yönündeydi. Toptancıların kar marjını düşürmekten tutun da elektrik fiyatlarını düşürmeye, ekmeğin fiyatını 1 TL yapmak gibi ortaya koyduğu bazı argümanlar vardı. Bunları sordum haliyle kendisine.

Arıklı “Piyasa kendi haline bırakıldı, toptancıların, kendi kafalarına göre piyasayı idare ettiklerini ve vatandaşın her gün yeni fiyatlarla karşılaştığını görüyoruz. Tüketiciyi, siz kalkıp da toptancının, satıcının, sermayenin insafına bırakamazsınız. Yasa bana bunu düzenleme ve kontrol etme yetkisi veriyor ve ben bakan olarak bu yetkilerimi kullanacağım” dedi.

Öncelikli olarak temel tüketim mallarının sayısını belirleyip incelediklerini ve bununla ilgili bir emirname yayınlayacaklarını da belirtti.

Aslında bir an önce yapılması ve yapmaya kalkıştığında da ciddi engellerle karşılaşacağı bir konu bu yasayı uygulamak.

Ama birilerinin bir yerden başlaması gerekiyor..

Bakarsınız bu başarı Erhan Arıklı’ya kısmet olur ve umarım lafta kalmaz.

Günün Sözü

Ben nerde bir çift göz gördümse tuttum onu güzelce sana tamamladım.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları