EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

TV8 Int'de yayınlanan 'Sektörün Enleri'nden, KKTC'de yasadışı reklam çalışması

TV8 Int’de yayınlanan ‘Sektörün Enleri’nden, KKTC’de yasadışı reklam çalışması

TV8 International isimli kanalda yayınlanan 'Sektörün Enleri' adlı program, KKTC reklam pazarına nazaran, çok daha düşük bir fiyat karşılığında, ülkedeki firmalara yüksek bir kitleye, vergiden muaf tutularak erişme teklifi sunuyor fakat teklifler pek de değerlendirmeye alınmıyor.

Yayın Tarihi: 31/03/18 15:15
okuma süresi: 4 dak.
TV8 Int’de yayınlanan ‘Sektörün Enleri’nden, KKTC’de yasadışı reklam çalışması
A- A A+
  • TV8 International isimli kanalda yayınlanan 'Sektörün Enleri' adlı program, KKTC reklam pazarına nazaran, çok daha düşük bir fiyat karşılığında, ülkedeki firmalara yüksek bir kitleye, vergiden muaf tutularak erişme teklifi sunuyor fakat teklifler pek de değerlendirmeye alınmıyor.
  • Gerek yaklaşık bir yıl önce, aynı programın adını kullanıp aynı ücreti talep ederek yapılan dolandırıcılık olayları zinciri ve de gerekse, ilgili programın internet sitesinde, KKTC'de oldukları iddia edilen 'sahte esnaf' reklamları nedeniyle, yapılan tekliflere güven duyulmuyor.
  • Öte yandan, programın reklam teklifinde bulunan açıklamada, vergiyle ilgili 'muaf' iddiası da yer alıyor. Teklifte bulunan 'vergiden muaf' iddiasıyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Ekonomist Göksel Saydam ise, böyle bir durumun KKTC yasalarınca, yasadışı olduğunu söyleyerek, Vergi Dairesi ile Çalışma Dairesi'nin derhal duruma el atması gerektiğini ifade ediyor.

KIBRIS POSTASI - Ertuğrul SENOVA

Türk televizyon ekranlarında yayın yapan TV8 adlı kanalın bünyesinde, yurtdışı temsilciliğini yapan TV8 International isimli TV kanalı, son günlerde 'Sektörün Enleri' adlı programla, KKTC reklam pazarına hızlı bir dalış yapmış durumda. 400 TL gibi, KKTC'nin reklam pazarına nazaran düşük bir ücret karşılığında, yüksek bir kitleye ulaşma şansı sunan program, ülkedeki pek çok markanın kapısını çalarak teklif sunuyor fakat teklifler pek de değerlendirmeye alınmıyor.

Gerek, yaklaşık bir yıl önce, ayni programın adını kullanıp aynı ücreti talep ederek yapılan dolandırıcılık olayları zinciri ve de gerekse, ilgili programın internet sitesinde, KKTC'de oldukları iddia edilen 'sahte esnaf' reklamları nedeniyle, yapılan tekliflere güven duyulmuyor.

PROGRAM YAPIMCISI ERÜN: "DOLANDIRICILIK OLDU AMA ŞİMDİKİLER GERÇEK"

Sunulan tekliflerin dolandırıcılık şüphesi uyandırması nedeniyle Kıbrıs Postası'nın ulaştığı 'Sektörün Enleri' isimli programın yapımcısı Alican Erün, geçtiğimiz yıllarda ayni program ismi ve ayni teklifle, KKTC'de böyle bir dolandırıcılık olayının yaşandığını fakat şimdi yapılan mevcut tekliflerin, program bünyesinde gerçekleştiğini, gerçek olduğunu kaydetti.

ŞİRKETLERİN HEPSİ TÜRKİYE MENŞELİ…

Sitede bulunan 'Kıbrıs'ın Nabzı' adlı kategoride, KKTC'de kaydı bulunmayan "Şölen Pastaneleri", "Otel Koçaklar" ve "İşler Kitap Evi" gibi firma isimleri yer alıyor. Kategorideki firmaları araştıran Kıbrıs Postası, yayınlanan firmaların adreslerinin tümünün Türkiye'deki çeşitli illerde kayıtlı olduğunu saptadı.

'VERGİDEN MUAF' İDDİASI…

Öte yandan, programın reklam teklifinde bulunan açıklamada, vergiyle ilgili 'muaf' iddiası da yer alıyor. Teklifte bulunan 'vergiden muaf' iddiası, şöyle aktarılıyor;

"Çekimlerimiz bittikten sonra Resmi Faturanız ve Sözleşmenizde Muhabirlerimiz tarafından tarafınıza teslim edilecektir. Sizler bu fatura ile ödediğiniz bedeli vergilerinizden%100 şekilde muaf olabilirsiniz."

SAYDAM: "YASADIŞI"

Vergiden muaf tutulma iddiasıyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Ekonomist Göksel Saydam, böyle bir durumun yasadışı olduğunu söyledi. Saydam, şirketin KKTC yasalarına uyması gerektiğini ve verginin, kazanılan yerde ödendiğini belirterek, Vergi Dairesi ile Çalışma Dairesi'nin konuyla ilgili harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer EKONOMİ & FİNANS Haberleri