TATLISU
okuma süresi: 2 dak.

Tatlısu’da Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadele yoğunlaştırıldı

Tatlısu’da Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadele yoğunlaştırıldı

Tatlısu Belediyesi, Batı Nil Virüsü vakalarının ardından sivrisinekle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırırken, Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan vatandaşlara su birikintilerinin önlenmesi ve sivrisinek ısırıklarına karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 09/09/26 10:57
okuma süresi: 2 dak.
Tatlısu’da Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadele yoğunlaştırıldı
A- A A+

Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, ada genelinde gündeme gelen Batı Nil Virüsü vakalarının ardından sivrisinekle mücadele çalışmalarının artırıldığını açıkladı. Orçan, ekiplerin üreme alanlarının tespiti, larvalarla mücadele ve ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Tatlısu Belediyesi, Batı Nil Virüsü’ne karşı önleyici tedbirlerini artırdı. Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, özellikle yoğun su birikintisi olan bölgelerde sivrisinekle mücadele çalışmalarının yoğunlaştırıldığını, belediye ekiplerinin sahadaki faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

ÜREME ALANLARI DÜZENLİ OLARAK KONTROL EDİLİYOR

Orçan, sivrisinek üreme alanlarının tespiti ve larvalarla mücadele kapsamında rögarlar, durgun su birikintileri, bakımsız havuzlar ve açık su kaynaklarının düzenli olarak kontrol edildiğini aktardı. İlaçlama ve biyolojik mücadele ekiplerinin sahada olduğunu kaydeden Orçan, cadde ve sokaklarda yürütülen çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

VATANDAŞLARA İKİ DİLDE BİLGİLENDİRME

Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden Türkçe ve İngilizce uyarıcı paylaşımlar hazırlandığını belirten Orçan, vatandaşların Batı Nil Virüsü’ne karşı bilinçlendirilmesine önem verdiklerini söyledi.

Orçan, ada genelinde üç kişide Batı Nil Virüsü tespit edildiğine ilişkin gelişmeleri endişeyle karşıladıklarını belirterek, vatandaşları sivrisinek ısırıklarına karşı dikkatli olmaya ve evlerinin çevresinde su birikmesine izin vermemeye çağırdı.

“MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK”

Başkan Orçan, halk sağlığını korumak amacıyla belediye ekiplerinin sahadaki çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayarak, sivrisinek üreme alanlarının azaltılması konusunda vatandaşların da duyarlı olmasının önemine dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.