1958'de kaybolan cüzdan sinemada bulundu
ABD'de 1958'de kaybolan bir cüzdan, 65 yıl sonra Atlanta'daki tarihi bir sinemanın tuvalet duvarının arkasındaki boşlukta bulundu.
Cüzdanın, sinema binasında yapılan yenileme çalışmaları sırasında bulunduğu kaydedildi.
CNN'e konuşan 84 yıllık sinemanın sahibi Chris Escobar, "Zamanda yolculuk yapmak gibiydi. Sonrasında cüzdanın 65 yıldır bu mahallede yaşamış gerçek insanlara ait olduğunu fark ettim ve onları bulmayı düşündüm" ifadelerini kullandı.
Cüzdanın içinde 1959 model Chevrolet ödüllü bir çekilişe bilet, manyetik alanı bulunmayan bir kredi kartı, sigorta kartları ve siyah beyaz fotoğraflar çıktı.
Aileyi araştırmaya devam eden sinema sahibi, sonunda Culbrethlerin kızı Thea Chamberlain'e ulaşmayı başardıklarını aktardı.
Escobar, "Bu tarihi yeri korumak ve işletmek her zaman ayrıcalıklı hissettirmişti. Ancak böyle bir aile yadigarını geri teslim etmek, büyük bir hediye" ifadelerini kullandı.
71 yaşındaki Thea Chamberlain, annesi cüzdanı kaybettiğinde sadece 6 yaşında olduğunu belirtirken, "Bu çok dokunaklıydı. Bir sürü hatıra geri geldi ve bir anlamda annemi de geri getirdiler" diye konuştu.
Culbreth ailesinden birkaç kuşağın, cüzdanı geri almak ve bir anma düzenlemek için kasımda bir araya geldiği belirtildi.
Escobar, "Çocuklar, torunlar ve küçük torunlar orada bizimleydi. Culbreth ailesinin birkaç nesli, bu kayıp aile yadigarını almak için yeniden buluştu" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.