Özyiğit: "28 Temmuz değişimin başlangıcı olmalı"
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti'nin yerine gelen yeni hükümetin en temel görevlerinden birinin kamuoyu vicdanında rahatsızlık yaratan konuları çözmek, usulsüz ve keyfi icraatların üzerine giderek gerekeni yapmak olduğunu vurguladı.
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Taner Derviş Başkanlığı'ndaki Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği heyetini kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede TDP Ekonomi Komitesi Başkanı Özgün Kutalmış da hazır bulundu.
Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği Başkanı Taner Derviş konuşmasına, geçmiş UBP Hükümeti döneminde Karakum bölgesinde anayasaya aykırı, imtiyazlı bir şekilde yapılan tahsisleri iptal eden TDP'nin de ortağı olduğu hükümete teşekkür ederek başladı. .
Derneğin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Derviş, amaçlarının bugüne kadar yapılan yanlış uygulamaların tespitini yapmak ve oluşacak hükümetin programlarında yer alması için partilerin seçim bildirgelerinde yer almasını sağlamak olduğunu belirtti.
Anayasaya göre, terk edilmiş malların dağıtımında önceliğin mal hak sahiplerinde olduğunu, bunun uluslar arası hukukla da bağdaştığını kaydeden Derviş, buna rağmen özellikle son iki hükümet döneminde bu malların hak sahiplerine değil, başkalarına tahsis edildiğini kaydetti. Eşdeğer kapsamındaki kaynakların hukuka aykırı bir şekilde tahsis edildiğini, kiralandığını vurgulayan Derviş, bunların çoğunun siyasi rüşvet yöntemi olarak yapıldığını kaydetti.
Derviş, 1974'ten sonra Güney göçmenlerinin Güney'de bıraktıkları malların puan değeri aynı tutulurken, Kuzey'deki malların değerlerinin yükseltilmesinin yanlışlığına da dikkat çekti. Derviş, 'yeterli kaynak yoktur' söylemini ise 'külliyen büyük bir yalan' olarak nitelendirdi.
Taner Derviş, özetle, hukuk dışı yapılan satışların, kiralamaların, tahsislerin ve koçan vermelerin iptal edilmesini istediklerini ve bunun uluslar arası hukuk çerçevesinde çözülmesini istediklerini ifade etti.
-CEMAL ÖZYİĞİT-
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, UBP yerine göreve gelen hükümetin ilk icraatlarının kamuoyunda çok olumlu bir yankı bulduğunu, Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneğinin da alınan karardan memnun olmasının kendileri açısından mutluluk verici olduğunu söyledi.
Özyiğit, kurulan geçiş hükümetinin temel görevlerinden birinin, geçmiş hükümet döneminde oluşturulan baskı ve tehdit ortamından kurtararak ülkeyi 28 Temmuz seçimlerine hazırlamak olduğunu kaydetti.
Ülkede özellikle son yıllarda partizanlığın had safhaya ulaştığını, adam kayırmacılık ile kişiye göre iltimasın ön plana çıkartıldığını, yasa dışı ve usulsüz işlerin arttığını, ülkenin önde gelen kurumlarının peş keş çekildiğini, arazilerin birilerine kıyak çekildiğini kaydeden Özyiğit, "UBP hükümetinin düşürülmesi tüm bunlar için elzem haline gelmişti" dedi.
UBP yerine göreve gelen hükümetin, kamu vicdanında rahatsızlık yaratan tüm icraatların üzerine giderek gerekeni yapacağını kaydeden Özyiğit, açık ve şeffaf olacaklarını kaydetti.
"28 Temmuz başlangıç olmalı"
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, 28 Temmuz seçimlerinin bir değişimin dönüşümün yaşanması için başlangıç olması gerektiğini kaydetti.
"Artık bu ülkede yapanın yanına kar kalmayacak bir düzen kurulmalıdır. Herkesin vicdanını rahatlatacak şekilde bir hesap sorma düzeninin yerleşmesinin zaman gelmiştir" diyen Özyiğit, TDP olarak mutlaka hesap soracaklarını, hesap verme geleneğini de oluşturacaklarını kaydetti.
28 Temmuz seçimlerinden sonra TDP'nin hükümette olacağına inanç belirten Özyiğit, eşdeğer sorununun tarihe karışması için Eşdeğer Mal Sahipleri Derneği ile birlikte işbirliği yapmaya hazır olduklarını da ifade etti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.