İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Mullaaziz güneşin etkilerini anlattı

YDÜ Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Mullaaziz güneşin etkilerini anlattı

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Uzm. Dr. Mullaaziz, Güneş ışınlarından zararlı olanların ultraviyole ışınlar olduğunu belirtirken, Ultraviyole ışınlarının A, B ve C olarak 3 çeşidi olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 03/08/13 12:27
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Mullaaziz güneşin etkilerini anlattı
A- A A+

Deri üzerindeki olumsuz etkileri özellikle A ve B oluşturmakta olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Mullaaziz, UVB ışınının vücutta kızarıklıklara neden olduğunu uzun vadede deri kanserine neden olabildiğine dikkat çekti.

Uzm. Dr. Mullaaziz, UVA ışınının derinin daha derinine ulaştığı için bronzlaşmaya neden olduğunu dile getirirken, korunma yollarından bahsetti.

Yaz aylarında güneş koruyucu kremlerin vurgulanması gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Mullaaziz, Yazlar sabah – öğle ve akşamüzeri olmak üzere, kışın ise sabah ve öğle olmak üzere güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini belirtti.,

Uzm. Dr. Mullaaziz, kullanılan her türlü güneş koruyucu ürünün frima farkı olmaksızın 4 saat arayla yenilmesi gerektiğini kaydederken, bu kremlerin 4 saatin üzerinde etkisi kalmadığını vurguladı.

Krem seçiminde cilt tipinin önemli olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Mullaaziz, güneş alerjisi olan bebeklik ya da hamilelik döneminde olan hastalara fiziksel özellikteki güneş koruyucu kremleri önerdi.

Uzm. Dr. Mullaaziz, fiziksel özellikte güneş koruyucuların güneşle bariyer oluşturacak şekilde olduğunu kimyasal özellikteki güneş koruyucularının ise güneş ışınlarını emerek derinin alt tabakalarına ulaşımını engellediğini sözlerine ekledi.

Güneş koruyucu seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri de anlatan Uzm. Dr. Mullaaziz, güneş koruma faktörlerine dikkat edilmesi gerektiğini, 30 faktörün üzerinde olanların yüksek korumalı faktörler arasında olduğunu dile getirdi.

Uzm. Dr. Mullaaziz, önerilen faktörün 30 ve üzeri olduğuna dikkat çekerken, bunların yüzde 97 oranında güneş koruyuculuğu sağladığını ifade etti.

Belli saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini de belirten Uzm. Dr. Mullaaziz, saat 11:00 – 17:00 arasında gölgede bulunulması gerektiğini, dışarı çıkılacaksa 10 dakika öncesinde güneş koruyucu kremin sürülmesi gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.