İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BKP: "Ciddi bir tarım planlamasına ihtiyaç duyuluyor"

BKP: "Ciddi bir tarım planlamasına ihtiyaç duyuluyor"

Birleşik Kıbrıs Partisi Örgüt Sekreteri Salih Efendi, yaptığı yazılı açıklamada, yalnızca üreticilerin kullandığı ilaçların denetlenmesinin gıda güvenliğinin sağlanması açısından yeterli olmadığını belirterek, ciddi bir tarım planlamasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 26/08/13 14:29
okuma süresi: 3 dak.
BKP: "Ciddi bir tarım planlamasına ihtiyaç duyuluyor"
A- A A+

Başbakan Sibel Siber'in ürünlerdeki tarım ilaçları kalıntıları üzerine yapmış olduğu "Manavdan aldıklarımızı gönül rahatlığıyla tüketebilir miyiz? Dün bir sağlıkçı olarak hayır diyordum şimdi de Başbakan olarak hayır diyorum" yönündeki açıklamanın ülkedeki denetimsizliğin ve plansızlığın birinci ağızdan itirafı olduğunu vurgulayan Salih Efendi, "Üreticimiz gelmiş geçmiş politikalar neticesinde borç içinde ve hala daha inadına üretim yapmak şevki ile tarlasında çalışırken yılda 4-5 kez bu gibi açıklamalarla hem üretici zor duruma düşmekte hem de tüketiciler ürünleri tüketmekte tedirgin ve geri durmaktadır bu da üreticinin sırtına büyük bir yük olmaktadır. Denetim yapılmasın mı? Yapılsın. Ama sadece üreticinin atacağı ilaçların denetlenmesi yeterli mi? Başka kansere sebebiyet veren şeyler yok mu? Giriş kapılarından güneyden ve kuzeyden ilaç denetim kurulu listesi dışındaki ülkemize giren ilaçlardan haberleri var mı? Kullanılan ilaçların büyük bir kısmı yasal olmayan yollardan girmektedir. Kansere sebebiyet veren tarım ilaçlarının yüzdesi ne kadardır? İlaçlar dışında baz istasyonları, atmosfere salınan gazlar, ülke topraklarında yapılan analizler sonucunda limit üstü tespit edilen arsenik, ithal edilen gıdalardaki katkı maddeleri, proteinlerin yanması sonucu oluşan Maylart Reaksiyonu ve daha sayabileceğimiz bir çok neden kansere ve ölümcül hastalıklara neden olmaktadır. Bunun önüne ancak planlı, programlı ve denetime tabi olan bir tarım planı ile geçebiliriz" dedi.

Şov yapmayı alışkanlık haline getiren Siber hükümetine ve gelecek olan yeni hükümete önerilerinin, tarım mastır planının yapılması, üreticiye devlet tarafından yapılan yetersiz desteğin arttırılması, ithal edilen meyve ve sebzelerin fonlanması, üretim üzerindeki fonların kaldırılıp üreticinin teşvik edilmesi, üreticinin elinden yok pahasına alına ürünlerin tüketiciye fahiş fiyata satılmasının önüne geçilmesi, denetlenmesi, derhal planlı üretime geçilmesi, ihraç ürünleri önündeki engellerin kaldırılması, üretimdeki girdilerin üzerindeki vergilerin ve fonların kaldırılması, kalite ve verimliliği artırmak için devlet tarafından bilgi, araç gerecin üreticiye destek verilmesi ve borç içinde yüzen üreticilerin borçlarına ve kredilerine çözüm bulunması olduğunun altını çizen Efendi, "önce hükümet edenler gerekli üretim şartlarını üreticiye sağlayıp görevlerini yapacak sonra denetimini yapacak. Yoksa böyle palyatif tedbirlerle sorun çözmek değil şov yapmaktan öteye gidemezler" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.