İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bakanlar Kurulu sona erdi; geçici memur istihdamı sona eriyor

Bakanlar Kurulu sona erdi; geçici memur istihdamı sona eriyor

"Kamu Reforumu'nun omurgasını oluşturan" Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı Bakanlar Kurulu'nda kabul edilerek, Meclis'e sevkedildi.

Yayın Tarihi: 25/12/13 17:44
okuma süresi: 2 dak.
Bakanlar Kurulu sona erdi; geçici memur istihdamı sona eriyor
A- A A+

* Yaklaşık beş saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında, atamaları kısıtlayacak, müşavirliği sona erdirecek olan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı'na onay çıktı.

* Bakanlar Kurulu'nun onayladığı yasa tasarısı, devlette geçici memur istihdamı imkanını ortadan kaldırıyor, terfi ve kademe ilerlemelerinde kıdem yerine liyakatı öne çıkarıyor.

* Bakanlar Kurulu'nda alınan diğer bir karar ise SOS Çocuk Köyü'ne yapılan katkı ile ilgili. SOS Çocuk Köyü'ndeki çocuklara yapılan asgari ücretin %50'si oranındaki katkının, asgari ücretin %60'ına çıkarılmasına karar verildi.

Bakanlar Kurulu toplantısı saat 15:00' de sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından basına açıklama yapan Bakanlar Kurulu Sözcüsü Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kamu Reforumu'nun omurgasını oluşturan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı'nın Bakanlar Kurulu'nda kabul edilerek Meclis'e sevkedildiği bilgisini verdi.

Nami'nin verdiği bilgiye göre, yasa tasarısıyla, 3' lü kararnamelerle atamalar kısıtlanıyor; müşavirlik sona eriyor; geçici memur istihdamı imkanı ortadan kaldırılıyor; terfi ve kademe ilerlemelerinde kıdem yerine liyakat öne çıkarılıyor.

Bakanlar Kurulu'nda bugün alınan diğer bir diğer kararla, SOS Çocuk Köyü'nde bakılan çocuklara yapılan asgari ücretin % 50'si miktarındaki katkı, asgari ücretin % 60' ına çıkarıldı.

Bakanlar Kurulu'nda ayrıca, Avrupa Birliği'ne kısa süre önce üye olan Hırvatistan'a da diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelerle yürütülen gümrük uygulamalarının yapılması kararlaştırıldı.

Nami'nin verdiği bilgiye göre, bugünkü toplantıda, 36 yabancı kişinin taşınmaz mal alımı onaylandı. Turizm firmalarının 440 bin Euroluk alacağının ödenmesine karar verildi. Çeşitli fonların bütçe gelirlerinin içinde yer alması da kararlaştırıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.