İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar 1 Mayıs mesajı yayınladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar 1 Mayıs mesajı yayınladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, "1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı. Bakan Gürpınar'ın mesajı şöyle:

Yayın Tarihi: 30/04/14 14:35
okuma süresi: 3 dak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar 1 Mayıs mesajı yayınladı
A- A A+

''1 Mayıs, bütün dünyada işçilerin, emek dünyasının, bedeller ödeyerek elde ettiği haklarını, birlik ve mücadelesini simgeleyen, insanlık onurunun ve emeğin savunulduğu önemli bir gündür.

Ülkemizde toplumsal refah ve demokrasi yolunda çok daha iyi çalışma standartlarına ulaşılması hepimizin en büyük hedeflerinden birisidir. En kutsal değerlerden biri olan emeğe ve çalışan haklarına saygının ve sosyal diyaloğun gelişmesi, demokrasi kültürümüzün de gelişmesine katkı sağlayacaktır. 1 Mayıs, bu konuların öneminin bir kez daha güçlü şekilde kamuoyu gündemine gelmesine vesile olan ve işçi sınıfının uluslararası dayanışmasını simgeleyen, anlamlı bir gündür.

Tüm çalışanların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal güvenlik haklarının korunması, sorumlu Bakanlık olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncelikli görevleri arasında gelmektedir. Çağdaş bir çalışma yaşamının sağlanabilmesi ve bu alandaki mevzuatımızın Avrupa Birliği mevzuatıyla uyumlu hale getirilmesine yönelik yasa çalışmalarının sürdürülmesi Bakanlığımızın kararlılıkla devam ettiği çalışmaları arasındadır. Haksız ve adaletsiz uygulamalara maruz kalan çalışanların hak arama yollarını etkin şekilde kullanmalarını sağlayacak ve çalışma hakkı dâhil olmak üzere yasal haklarını güvence altına alacak yasa çalışmalar da devam etmektedir. Bu amaçlarla, İş Değişiklik Yasa Tasarısı ile İş Uyuşmazlıklarının Çözümü Yasa Tasarısı büyük oranda tamamlanmış olup, ilgili sosyal tarafların katkı ve önerileri ile zenginleştirildikten sonra, 2014 yılının ikinci yarısında yasalaşması planlanmıştır.

Çalışanların demokratik ve katılımcı bir şekilde örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması Bakanlığımızın bir diğer hedefidir. Bunun yanısıra İş Mahkemeleri de Bakanlığımızın hayata geçirmeyi planladığı hedefleri arasındadır.

Güçlü ve başarılı bir toplum hedefine ancak, işçi-işveren arasındaki uyumu sağlayarak ve emeği istismar etmeden, daha özgür, daha adil, daha katılımcı bir anlayış ve bu anlayış temelinde şekillenen bir çalışma hayatı ile ulaşabiliriz. Her çalışanın insan onuruna yakışır bir ücrete, sosyal güvenliğe ve çalışma koşullarına sahip olması için çalışmalarımızı sürdürürken; tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü içtenlikle kutluyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.