İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Geçitkale ihalesi iptal edilmeyecek

Geçitkale ihalesi iptal edilmeyecek

<P>Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, son günlerde tartışılan Geçitkale Havaalanı ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.<BR>Usar, ihalenin dondurulması ya da iptali gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.</P>

Yayın Tarihi: 12/05/08 23:18
okuma süresi: 3 dak.
Geçitkale ihalesi iptal edilmeyecek
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, bu sabah BRT 1'de katıldığı Sabah Analizi programında Geçitkale Havaalanı ihalesiyle ilgili son günlerde ortaya atılan iddiaları yanıtladı.

Bakan Usar, ihaleyi kazanan şirketin Cyprus Aviation Services Limited olduğunu belirtti ancak daha sonra şirketin Castlegate olarak ortaya çıkmasının nedenini ise "bazıları öküz altında buzağı ararcasına birtakım spekülatif söylemlerde bulunmaktadırlar. Amaç bu ihaleye gölge düşürmek ve hükümeti siyasi açıdan yıpratmaktır" sözleriyle açıkladı.

Usar, "İhaleyi kazanan Cyprus Aviation Services Limited yani CAS daha önce Kıbrıs Türk Hava Yolları ile HAVAŞ'ın yer hizmetleri ile ilgili oluşturduğu Cyprus Airport Services Limited'nin de kısa adıdır.

Dolayısıyla iki CAS'ın ortaya çıkmasının bazı sakıncalar doğuracağı için ihaleyi kazanan şirket Şirketler Mukayyitliği'ne kayıt yaptırırken Cyprus Aviation Services Limited yerine Castlegate ismini kullanma kararı aldı" dedi.

İşadamı Asil Nadir'in şirketle ilişkisiyle ilgili çıkan haberlerin sorulması üzerine ise Bakan Usar, bu şirketin İngiltere'de kayıtlı olduğu yerden şirketin ortaklarının kimler olduğunu araştırdıklarını ve bu bilgiler çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti.

"Esas sözleşmenin imza aşamasına gelindiğinde de yine imza atma yetkisine kim sahipse ihale sözleşmesini de o imzalayacak" diyen Bakan Usar, burada herhangi bir karışıklığın söz konusu olmadığını, ellerindeki kayıtlara göre şirketin direktörlerinin belli olduğunu ve bunların arasında da Asil Nadir'in bulunmadığını vurguladı.

Bakan Usar, "Sayın Asil Nadir ile bu şirket belli bir takım amaçları hayata geçirmek için yola çıkmış olabilirler. Bu elbette onların kendi iç sorunları. Bu sorunları halletmeleri gerekir. Devletin üzerine düşen bazı görevler varsa bunları mutlaka hayata geçirmiş olacağız. Her şeye rağmen bir hukuki sorun varsa, bu hukuki sorunun çözüm yeri yetkili mahkemelerdir" dedi.

Bakan olarak ne kendisinin ne de hükümetten herhangi bir kişinin "ihaleyi şu kişi almıştır" şeklinde açıklamasının bulunmadığını hatırlatan Usar, yapılan tüm açıklamalarda şirket isminin kullanıldığını söyledi.

Bakan Usar, ihalenin dondurulması ya da iptali gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.