İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Akmandor cinayeti zanlılarına 7 gün

Cinayeti zanlılarına 7 gün

<P>Mustafa Akmandor'un öldürülmesiyle ilgili olarak yaklaşık 2 aydır poliste tutuklu bulunan zanlılar Ferhat Beyoğlu ve Metin Taşkın ile geçen hafta tutuklanan Akif Küçük bugün yeniden mahkemeye çıkarılarak, haklarında 7'şer gün daha tutukluluk emri alındı. </P>

Yayın Tarihi: 29/09/08 21:25
okuma süresi: 6 dak.
Cinayeti zanlılarına 7 gün
A- A A+

Akif Küçük'le birlikte tutuklanan 17 yaşındaki M.T. ise, bugün sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

3 zanlı, bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde Yargıç Fügen Ulutekin huzuruna çıkarıldı. Mahkemede; Ferhat Beyoğlu ile Metin Taşkın'ın avukatlığını Mustafa Şener, Akif Küçük'ün avukatlığını ise Hasan Nidai Mesutuoğlu yaparken; İddia makamı adına Savcı Emine Taşkın, tahkikat memuru olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şubede görevli Müfettiş Hakan Haksoy hazır bulundu.

Müfettiş Hakan Haksoy, mahkemede verdiği yeminli şahadette, Ferhat Beyoğlu ile Metin Taşkın'ın 3 Ağustos tarihinde Lefkoşa'da meydana gelen Mustafa Akmador cinayetiyle ilgili olarak, 5 Ağustos ve 6 Ağustos'ta birer gün arayla tutuklandığını; Akif Küçük'ün de 24 Eylül'de tutuklanarak mahkemeye çıkarıldıklarını anımsatarak, zanlıların mahkemeye çıkarıldıkları günler ve haklarında alınan tutukluluk süreleri hakkında bilgiler verdi.

Zanlıların tutuklu bulunduğu süre içinde çeşitli ifadeler alındığını, telefon görüşmelerinin araştırılarak olayla bağlantılı görülen konular hakkında tahkikatlar yapıldığını belirten Haksoy, bugün sabah saatlerinde serbest bırakılan M.T.'den alınan gönüllü ifade doğrultusunda bazı bilgilerin araştırıldığını kaydetti.

Aranmakta olan emareler hakkında araştırmanın devam ettiğine işaret eden Haksoy, tahkikatın salimen yürütülerek, tamamlanması ve bilgilerin ayıklanarak herhangi bir yanlışlık yapılmaması için zanlıların 7'şer gün daha tutuklu kalmalarını istedi.

Ferhat Beyoğlu ile Metin Taşkın'ın avukatlığını yapan Mustafa Şener, müvekkillerinin yaklaşık 55 gündür tutuklu olduğuna dikkat çekerek, 7'şer gün daha tutukluluk istemine itiraz etti.

Beyoğlu ve Taşkın'ı suça bağlayan herhangi bir unsur bulup bulunmadığını soran Şener, zanlı Küçük gönüllü ifade verdiyse, müvekkillerini suça bağlayan bir unsur olmadığını savundu.

Şener'in sorusu üzerine Haksoy, böyle bir bilginin soruşturmanın selameti açısından verilemeyeceğini belirterek, tutukluluk süresini Küçük'ün ifadesi doğrultusunda değil, genel ifadeler çerçevesinde istediklerini söyledi.

Bu sırada, Şener ile Savcı Taşkın arasında tartışma yaşandı ve Yargıç Ulutekin de, bu kadar ciddi bir meselede sadece gönüllü ifadelerle sonuca ulaşılmasının mümkün olmayacağını belirterek, konu hakkında polisin yapmayı taahhüt ettiği bir durum bulunduğunu, bazı konuların araştırılarak teyit edilmesi gerektiğini kaydetti.

Müfettiş Haksoy da, yapılacak en küçük bir hatanın yanlış kişinin serbest kalmasına veya tutuklanmasına sebep olabileceğini söyleyerek, Küçük'le tutuklanan kişiden alınan ifadeler doğrultusunda, çeşitli bulgular bulunduğunu, bu bulgularla ifadelerin karşılaştırılacağını, adaletin tecellisi için ayıklamaların yapılacağını vurguladı.

"Biz burada soruşturmanın salimen yürütülmesi ve adaletin tecellisi için uğraşıyoruz" diyen Yargıç Fügen Ulutekin, "bırakın polis gerekli ayıklamalı yapsın" dedi. Ulutekin, Şener'e süreye hala itirazı olup olmadığını sordu.

Mustafa Şener, bunun üzerine takdirin mahkemeye ait olduğunu kaydetti.

Akif Küçük'ün avukatlığını yapan Hasan Nidai Mesutuoğlu ise, alınan gönüllü ifade içinde herhangi bir kişiyi zan altında bırakacak bir ifadenin olup olmadığını sorarak, süreye itirazı olmadığını söyledi.

Mesutoğlu'nun sorusu üzerine yeniden söz alan Haksoy, böyle bir soruya cevap vermenin soruşturmayı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Zanlıları göremeye giderken avukatların üzerlerinin arandığını ve Polis Genel Müdürlüğü'nün akşam üzeri saat 17.00'den sonra avukatların zanlıları görmesine izin vermediğini söyleyen Mesutoğlu, talimatnamede böyle bir şey bulunmadığını, bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

Müfettiş Haksoy da, avukatların üzerinin aranmasının emniyet gerekçesi olarak alınan bir tedbir olduğunu belirterek, 17.00'den sonra avukatların zanlıları görmesine izin verilmemesinin ise Polis Genel Müdürlüğü'nün aldığı bir karar olduğunu belirtti.

Yargıç Ulutekin, bu kuralların biraz katı olduğunu belirterek, avukatların kurallara biraz daha saygılı olmaları gerektiğini vurguladı ve konunun Polis Genel Müdürlüğü ile Başsavcılık'la görüşülmesi gerektiğini kaydetti.

Fügen Ulutekin, işlenen suçun ciddiyeti nedeniyle, polisin görevini yapabilmesi ve soruşturmanın salimen yürütülerek, bilgilerin ayıklanması için zanlıların 7'şer gün daha tutuklu kalmalarını emretti.

Öldürülen Mustafa Akmandor'un ailesinin de hazır bulunduğu mahkemede, polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Mahkemeye gelenlerin üzerleri aranırken, zanlılara çelik yelek giydirildi.

Mahkeme sonrasında Akmandor'un ailesinin zanlılara saldırması üzerine yaşanan gerginlik, polisin müdahalesiyle yatıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.