Yehova Şahitleri'ne ibadet salonu
<P class=MsoNormal><SPAN lang=EN-US style="FONT-SIZE: 10.5pt; FONT-FAMILY: Arial"><FONT size=2>Mete Süer: 'KKTC'nin laiklik uygulaması tüm dünya ülkelerine örnek olmalı'<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></FONT></SPAN></P>
Din ve vicdan özgürlüğü ilkesinden hareketle KKTC'de yaşamakta olan bir dinsel gruba ibadet salonu olarak kullanacakları bir bina tahsis edildi.
Yaklaşık 150 yıl önce ortaya çıkan ve özellikle Hristiyan alemindeki dinsel uygulamalardan rahatsız olarak "Mukaddes Kitabı" (İslam aleminde Tevrat, Zebur ve İncil olarak bilinen) incelemeye başlayan gençleren oluşan Yehova'nın (Tanrı) Şahitleri adlı cemaat KKTC'de ibadet salonuna kavuştu.
Hiçbir din adamının, ilahiyatçının ve kişilerin düşüncelerine itibar etmeden araştırdıkları kutsal kitapta temel inançlar olarak yıllardır insanlara öğretilenlerin Tanrı'nın sözüne dayanmadığı veya uygun olmadığı görüşünü savunan ve kendi öğretisini oluşturan Yehova'nın Şahitleri Cemaati ibadetlerini kullanımlarına verilen bu binada yapabilecekler.
KKTC'de 30-40, Türkiye'de yaklaşık bin 700, dünyada ise 234 ülkede 6 milyon kadar üyesi bulunduğu bildirilen cemaatin kullanımına açılan ve Lefkoşa'da Bozova Sokak No:14 Yenişehir adresinde bulunan ibadet salonunun KKTC Devlet ve hükümet makamları tarafından KKTC'deki Yehova'nın Şahitleri'nin kullanmasına izin verildiği kaydedildi.
İbadet salonunun açılışı nedeniyle cemaatin Türk ve yabancı üyelerinin katılımıyla önceki akşam Salamis Bay Conti Resort Hotel'de bir toplantı yapıldı.
Toplantıda Yehova'nın Şahitlerinin Cemaati Temsil Heyeti adına konuşan Mete Süer, KKTC'de ibadet salonuna sahip olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.
Başta Türkiye olmak üzere tüm dünyadaki cemaat üyelerinin aynı sevinci paylaştıklarını ifade
Süer, KKTC Anayasası'nın ilk maddesinde laik bir devlet olduğunun belirtildiğini, oysa bir çok laik olduğunu bildiren ülkelerde laiklik ifadesinin anayasada bulunmadığını, laik olduğunu iddia
"Bir ülke laikse inanç sisteminde herkes devlet nezdinde eşit olmalı" diyen Süer, Yehova'nın Şahitleri Cemaati'ne KKTC'de (sayıları az olsada) tapınma özgürlüğü sağlandığını ve devletin tüm inançlara eşit mesafede olduğunu gösterdiğini, bunun bir erdem olduğunu belirtti.
Kendilerine ibadet salonu tahsis edilmesini "Çok takdir ediyoruz ve yürekten teşekkür ediyoruz" ifadeleriyle memnuniyetini dile getiren Süer, bugün salonda ilk ibadetlerini gerçekleştireceklerini söyledi.
Süer, tüm dünyadaki cemaat üyelerinin KKTC'ye gelerek bu salonda ibadet edeceklerini de sözlerine ekledi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.