Çakıcı; "Suçlu, yozlaşmış düzeni yaratanlardır"
<P>Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, 20 Temmuz Fen Lisesinde Öğrenci Konseyi seçimlerini kazanan öğrenci grubunun, gece kulübünden çıkardıkları hayat kadınlarına okulda şov yaptırarak zafer kutlaması düzenlemelerinin, ülkenin geldiği yozlaşmanın ve kokuşmuşluğun en açık göstergesi olduğunu söyledi. </P>
Yaşanan olayın ardından Eğitim Bakanlığının kahraman gibi ortaya çıkarak 'konuya ilişkin soruşturma başlattık' demesinin yeterli olmadığını belirten Çakıcı; "Bizim derdimiz, öğencilerin veya okul yönetiminin yargılanması değildir. Bizim derdimiz ülkede gelişmekte olan kültürün geldiği nokta ve bu kültürü yaratanların sorgulanmasıdır. Yoksa esas sorgulanması gerekenler, sorgulayan durumunda olacaklarsa, değişen hiçbir şey olmayacaktır" dedi.
Kumarhane, uyuşturucu ve gece kulübü kültürünün ülkede hızla geliştiğini, özellikle gençler ile çocukların zehirlenerek uçuruma sürüklendiğine dikkat çeken Çakıcı, "Uyuşturucu, kumar ve gece kulübü kültürünün hızla gelişmesine karşı yapılan tüm uyarılara kulak tıkayanların tutumu nedeniyle gençlerimizin zehirlenmesine fırsat yaratıldı. Yaşanan son olay da bunun bir yansımasıdır. Bunların gelişmesine çanak tutanlar, yarattıkları eserlerle gurur duysunlar" diye konuştu.
Bir okulun kaptanlık seçimleri kutlamasında gece kulübünden hayat kadını çıkarılarak kutlama yapılmasının, öğrencilerin tüm bunları yapacak olanaklara sahip olmalarının, ülkedeki durumun bir yansıması olduğuna dikkat çeken Çakıcı, "Burada esas tartışılması gereken nokta, bugünlere nasıl geldiğimizdir. Sistemi yaratanların kimlerin olduğudur" dedi.
Okullardaki kaptanlık seçimlerinde hayat kadını ile kutlama yapılmasının yanısıra, kola, hamburger ve cips gibi eşantiyonların propaganda amaçlı olarak dağıtılmasının da aslında ülkenin içinde bulunduğu yozlaşmış durumun yansıması olduğuna işaret eden Çakıcı; "Milletvekillerinin hükümet ortağı olmak için partilerinden istifa ederek yeni parti kurduğu, yandaşlara trilyonlarca geri dönmeyen kredi verildiği, seçim dönemlerinde binlerce kişinin oy uğruna işe alındığı, seçim kazanmak için para dağıtıldığı, kumarhane, uyuşturucu ve gece kulübü kültürünün gelir kapısı olarak görüldüğü bir ülkede, öğrencilerin yaptıkları kutlama da, kokuşmuşluğun ve çürümüşlüğün nerelere kadar uzandığının göstergesidir" şeklinde konuştu.
Ülkede daha çok kumarhane açılmasına izin veren, ülkenin değerli arazilerini kumarhane açılması adına peşkeş çeken, her köşe başına bet ofisi açılmasına olanak sağlayan ve en önemlisi Gençlik ve Spor Bakanlığını ortadan kaldıran CTP hükümetinin, yaşanan yozlaşmada affedilmez sorumluluğu olduğunu belirten Çakıcı, İçişleri Bakanlığının da, lise öğrencilerinin gece kulübünden hayat kadını çıkarmasına fırsat veren denetimsizlik nedeni ile hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
Gelinen aşamada yaşanan olaylardan mutlaka dersler çıkarılması gerekliliği üzerinde de duran Çakıcı, yaşananlardan dersler çıkarılarak doğrunun bulunmaması halinde, kokuşmuşluk ve çürümüşlüğün toplum olarak iliklerimize kadar işleyeceği uyarısında bulundu.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.