İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

“Karantina hastanesi Lefkoşa’da olmalı, bina içinde bölüm ayırmakla olmuyor”

“Karantina hastanesi Lefkoşa’da olmalı, bina içinde bölüm ayırmakla olmuyor”

Eğitimini ABD’de alan ve 34 yıl tıp alanında araştırmalar yapan farmakoloji profesörü Benter’e göre Karantina Hastanesi Lefkoşa'da olmalı ve hızla Türkiye’den solunum cihazları alınarak hazır bekletilmeli…

Yayın Tarihi: 17/03/20 14:30
okuma süresi: 3 dak.
“Karantina hastanesi Lefkoşa’da olmalı, bina içinde bölüm ayırmakla olmuyor”

Eğitimini ABD’de alan ve 34 yıl tıp alanında araştırmalar yapan farmakoloji profesörü Dr. İbrahim Benter’e göre Karantina Hastanesi Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu hastanesi olmalı ve hızla Türkiye’den Solunum cihazları alınarak hazır bekletilmeli…

Ayrıca bina içinde bölüm ayırarak “Karantina” demek İtalyanların itiraf ettiği hataya düşmek demek…

Farmakoloji profesörü Benter, karantina hastanesi olarak belirlenen Mağusa’daki hastanede işlerin doktorların Lefkoşa’da olması nedeniyle yürümediğini, Karantina Merkezi olarak Nalbantoğlu’nun belirlenmesi gerektiğini ve hastanede sadece bir bölümü karantina alanı şeklinde ayırarak da riskin yüksek kalmaya devam edeceğini söyledi.

"İTALYANLAR BU HATAYI İTİRAF ETTİLER..."

Benter, “bakın İtalyanlar bunu itiraf etti: Karantina bölümünü hastane/bina içinde ayırdılar ve pişman oldular. Bu riskli ve tehlikeli bir yöntem… Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi tamamen karantina hastanesi olmalı ve diğer hastalar özel ve diğer hastanelere nakledilmeli. Bugünkü şekli ile orada Koronavirüs hastaları bulunmamalı… Dünyada yaşananlar bina içinde bölüm ayırmakla olmadığı ortaya koyuyor. Ayrıca olası bir vaka patlaması durumuna hazırlıklı olmak için Türkiye’den Solunum cihazları acilen alınarak burada hazır bekletilmeli” dedi.

Benter, evlerine karantinaya gönderilenlerin de ailelerinin ya da öğrenci iseler çevrelerinin durumunun da kontrol gerektirdiğini sözlerine ekleyerek ülkemizde bulunan öğrenciler için de Türkiye ile konuşarak ek seferlerle KKTC’den ayrılmalarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Eğitimini ABD’de alan ve yurtdışında 34 yıl tıp alanında araştırmalar yapan farmakoloji profesörü Dr. İbrahim Benter, 2015’te kalp, damar ve diyabet araştırmaları sırasında virüslerin insan hücrelerine girişini sağlayan protein zinciri Angiotensin’i keşfetti.

Prof. Dr. Benter, ‘çivi enzim’ olarak adlandırılan Angiotensin yöntemiyle, hastalıkların önlenebileceği ya da tedavi edilebileceğini buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.