İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

Akpınar: “KKTC üniversiteleri bu süreçte bir başarı öyküsü yazıyor”

Akpınar: “KKTC üniversiteleri bu süreçte bir başarı öyküsü yazıyor”

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, yaşanan bu süreçte üniversite eğitimine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “KKTC üniversiteleri olarak KKTC’de gerçekten bir başarı öyküsü yazıldığını düşünüyorum” dedi.

Yayın Tarihi: 30/04/20 22:09
Güncelleme Tarihi: 07/05/20 21:52
okuma süresi: 9 dak.
Akpınar: “KKTC üniversiteleri bu süreçte bir başarı öyküsü yazıyor”

Kıbrıs Postası’nın düzenlediği “Covid-19 sonrası dünya ve Kuzey Kıbrıs” başlıklı panel serileri devam ediyor.

Moderatörlüğünü İrfan Batu’nun yaptığı panele Kıbrıs İlim Üniversitesi, Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ali Yükselen, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ve Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar katılım gösterdi.

“Her şeye sıfırdan, sanki yeniden başlayacak olduğumuz bir döneme adım atıyoruz” ifadeleine yer veren Akpınar, “Geçmişe geri dönebileceğimizi sanmıyorum. GAÜ, özellikle geçtiğimiz yıl dijital kampüs noktasında atmış olduğu adımlarla aralık ayı pandeminin tam olarak dünya kamuoyunun gündemine düşmesi ve o süreçten sonra yüksek öğrenim alanlarındaki etkilerinin ortaya konması ve bu etkilere bağlı olarakta bizler de hemen bir takım tedbirler almaya başladık” dedi.

En önemli olanalanın dijital platform olduğuna değişnen GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, “Bizim geçmişte ortaya koymak istediğimiz online eğitim çerçevesindeki çalışmalar, yüksek öğrenim kurumları tarafından onay görmediği için platformun dışında kontent, yani içerik olarak ortaya koyacağımız çalışma sürecinin ne şekilde olup, olmayacağını hep merak ediyorduk. Nitekim 2 ay önce YÖK’ün almış olduğu kararlarla, süreci gaü büyük bir olgunlukla başlattı” şeklinde konuştu.

“ONLİNE EĞİTİME SÜRATLİ ŞEKİLDE GEÇİŞ YAPABİLDİK”

Akpınar, “Eğitim ve akademik sürecin olgunlukla başlamış olması her ne kadar kolay gibi görünse de öğretim üyelerimizin ve ondan önce başlamış olan online sertifika eğitimleri, sürekli eğitim merkezinde benzeri çalışmaları, diğer fakültelerimize de aktarmış olmamız sebebiyle süratli bir şekilde başlayabilmiş olduk” sözlerine yer verdi.

Pandemi sürecinin çok zor bir süreç olduğunu belirten Akpınar, “bu süreç geçiş dönemi diyemeyeceğim bir dönemdi. O dönemdeki panik ve öğrencilerimizin adadan ayrılması sürecin tam olarak doğru bir şekilde sürdürülebilir olması gerçekten çok zordu…” dedi.

Akpınar, “Akademik olarak şunu söylemem gerekiyor; her ne kadar her alanda online eğitim içeriklerini doğru bir şekilde öğrencilerimize aktarma başarısı göstermiş olsakta, plotaj ve medikal eğitim alanlarında tam olarak kontenti, hatta bırakın kontenti kullanmış olduğumuz platformlarında belli bir onayı gerekiyordu. Rektörlüğümüz başta olmak üzere, bir takım reabilitasyon ve reabilitasyon sonrası etkinlikler şekliyle de öğrenciler günlük veya haftalık sürekli bilgilendirme ve etkinliklerle motivasyon yükseltici online eğitimlerimize tam anlamıyla başlamış olduk” şeklinde konuştu.

Online eğitim sürecine çok süratli bir şekilde başlanıldığına vurgu yapan Akpınar, “GAÜ’nün dijital kampüs yaratma sürecinin tam sonuna gelmiş oldu. Rektörlüğümüzün atmış olduğu başarılı adımlarla bu süreci başlatabilmişve kısa sürede geçiş yapmış olduk.

Şu anda ortaya koymuş olduğumuz çalışmlar YÖK’ün de desteği ile YÖDAK ve MEB yönlendirmeleriyle özellikle Mayıs ayındaki mezuniyet ve belli aktiviteleri Eylül Ekim tarihlerine aktarmış olsakta bu süreçler içerisinde yapılması gereken birçok aktivvite ve etkinliği de online olarak yapmaya başladık” ifadelerine yer verdi.

Üniversitelerin yaşan organizmalar olduğunu ve bu organizmaların sürekli hayat bulması gerektiğine vurgu yapan Akpınar, “şu anda sınırları olan ve yapılanması mümkün olmayan bir çerçeve içerisinde eğitimi sürekli kılmak hiçte kolay değil. Bu süreci kıbrıs üniversiteler birliği bünyesinde almış olduğumuz kararlarla en doğru şekilde ilerletebileceğimizi düşünüyorum. Bizler için kolay bir süreç olmayacak. Özellikle bundan sonraki şekillenme kolay olmayacak” dedi.

“KKTC ÜNİVERSİTELERİ OLARAK KKTC’DE GERÇEKTEN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZILIYOR”

Öte yandan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, “Bizim gibi 35 yıllık bir üniversitenin özellikle bu denli yoğun fakülte içerisinde aslında pek de kolay olmadığını dile getirmek istiyorum. 3-5 fakülte ile değil 14 fakülte ve yüksek okullar dahil olmak üzere tümünün de hazır olması konusunda gerçekten tarih yazdığımızı düşünüyorum. KKTC üniversiteleri olarak KKTC’de gerçekten bir başarı öyküsü yazıldığını düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

Panelin ikinci oturumunda konuşan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, gelecekte bu konuda nasıl mücadele edileceği konusunda çok ciddi endişeler taşıdığını belirtti.

“NORMALLEŞME DÖNEMİ KESİNLİKLE OLMAYACAK”

Normalleşme döneminin kesinlikle olmayacağını belirten Akpınar, kesinlikle geriye dönüşün bu süreç sonrasında mümkün olmayacağını dile getirdi.

Akpınar, “olasılıklar çerçevesinde baktığımızda ve katma değerler ile o katma değerlerin de çarpık efektlerini düşündüğümüz zaman ekonomimiz üzerinde aslında çok büyük bir krizin bizi beklediğini çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz” dedi.

“2020-2021 akademik yılından sonraki ilk beş yıl, bizim için yepyeni ve geleceğe hazırlandığımız bir süreç olacaktır” ifadelerine yer veren Akpınar, “Önemli olan bizlerin KKTC’deki Yüksek Öğretim alanının ve sürdürülebilir bu yapı içerisinde hayatta kalabilmesini sağlamaktır. Ekonominin lokomotifi olan yüksek öğretim alanı bir sektör ve çarpık etkisinde olan birçok sektör çok ciddi bir kırılma dönemi yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİN BİZLERİ SÜRECİN DIŞINDA BIRAKMASINI ÇOK CİDDİ BİR ŞEKİLDE YADIRGADIM”

“Hükümetin pandemi sürecinde özellikle yüksek öğetim alanının tüm bu süreçlerin dışında bıraktığı belirten Akpınar, “Covid-19 pandemi dönemi ile ilgili almış olduğu çok ivedi ve doğru kararlar konusunda hükümetimizi başarılı görmekle birlikte, özellikle yüksek öğetim alanının tüm bu süreçlerin dışında bırakılması ve üniversitelerin akademik yaşamlarına devam ediyor olmaları sebebiyle bizlerin o tedbirler sürecinin dışında bırakılmasını çok ciddi bir şekilde yadırgayanlardan biriyim” sözlerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.