Kıbrıs Postası’na yapılan saldırı “Basın Odası” programında gündem oldu

Kıbrıs Postası’na yapılan saldırı “Basın Odası” programında gündem oldu. Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat, Kıbrıs Postası muhabirine saldıran Kar-İş eylemcileriyle ilgili açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 11/06/20 21:36
Güncelleme Tarihi: 11/06/20 22:23
Kıbrıs Postası’na yapılan saldırı “Basın Odası” programında gündem oldu

Damla Soyalp’in moderatörlüğünü yaptığı Basın Odası’nda gazeteciler Cenk Mutluyakalı, Rasıh Reşat, Hüseyin Ekmekçi ve Artun Çağa gündemi değerlendirdi.

Bugün Kar-İş’in Kıbrıs Postası muhabirlerine yaptığı saldırının ardından canlı yayında açıklamada bulunan Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat, “Şu anda zorda olmayan bir sektörümüz yoktur. Bu sektörler bu zor günleri beraber dayanışmayla atlatmayı tercih etmek yerine birbirlerinin boğazına sarılmayı tercih ediyorlar. Bugün boğazına sarıldıkları ise bir medya mensubu oldu” ifadelerine yer verdi. Genç bir muhabir arkadaşımız olayı takip etmek üzere oraya gitti. Kıbrıs Postası’nda çalıştığı bilinen bir arkadaşımızdı ve saldırıya uğradı…” şeklinde konuştu.

“MUHABİRİMİZE ‘SEN KIBRIS POSTASI’NDAN GELDİN, ÇEKİM YAPAMAZSIN’ DENİLDİ”

Meclis önünde yaşananları aktaran Gazeteci Rasıh Reşat, “Sen Kıbrıs Postası’ndan geldin sen çekim yapamazsın, seni burada istemiyoruz diyerek çekim yapmasına engel olunmaya çalışıldı. İtişmeler ve küfürler de bolca yaşandı” dedi.

“OLAY YERİNE GÖNDERDİĞİMİZ MUHABİRLER EVLATLARIMIZDAN FARKSIZDIR”

Reşat sözlerine şöyle devam etti:

“Genç muhabirimiz bir üst yöneticisini arayarak olayı bildirdi. Ardından haber müdürümüz de olay yerine giderek durumu anlamaya çalıştı. Gittiğinde ise aynı muamele hatta daha kötüsü haber müdürümüze de yapıldı. Haber Müdürümüz Canan Onurer de beni aradı ve saldırı yaşandığını söyleyince ben de meclis önüne gittim. Yapılan davranıştan rahatsızlığımı dile getirdim… Oraya gönderdiğiniz muhabir, çocuğunuzu okula gönderip arkasından ‘inşallah sağsalim geri döner’ diyerek gönderdiğiniz kişilerdir. Muhabirler bizim evlatlarımız gibidir.”

ŞİKAYETÇİ OLUNDU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Şikayetçi olunduğunu ve 2 kişinin ise tutuklandığını belirten Reşat, “Meclise gittiğimde arkadaşlarıma davranışlarınızdan memnun değilim dedim. Allahtan polis mensuplarımız orada atik ve duyarlı davrandılar. Üzerimize yürüme saldırı niyetliydi. Küfrün ise bini bin paraydı… Bugün bize anında destek veren basın mensupları, Basın-Sen ve Başbakan Ersin Tatar’a özellikle duyarlılığından ötürü teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.