İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Surlariçi'ndeki heykel tepki çekti: 'Toplumsal mekanların kimliğiyle böyle oynanmamalı'

Surlariçi'ndeki heykel tepki çekti: 'Toplumsal mekanların kimliğiyle böyle oynanmamalı'

Lefkoşa Suriçi Şehir Müzesi, önüne yerleştirilen heykel tepkilere yol açtı. LTB, heykelin kaldırılması için girişim başlattı.

Yayın Tarihi: 11/11/20 17:32
Güncelleme Tarihi: 11/11/20 18:11
okuma süresi: 3 dak.
Surlariçi'ndeki heykel tepki çekti: 'Toplumsal mekanların kimliğiyle böyle oynanmamalı'
Özel Haber

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından hizmete sunulan Lefkoşa Suriçi Şehir Müzesi önüne yerleştirilen heykel tepkilere yol açtı. Lefkoşa Türk Belediyesi'nin söz konusu heykellerin kaldırılması için girişimde bulunduğu iddia edildi.

Lefkoşa Suriçi Şehir Müzesi önüne yerleştirilen heykel ve çevre düzenlemesinin 'izinsiz' olduğu öne sürüldü.

Söz konusu heykellerin Surlariçi'nin tarihi dokusuna zarar verdiği gerekçesiyle tepkilere yol açtı.

Tepkilere yol açan heykel ve çevre düzenlemesine bir eleştiri de Araştırmacı Gazeteci Mete Hatay'dan geldi.

Araştırmacı Gazeteci Mete Hatay, aynı heykellerin YDÜ binası önünde de olduğuna dikkat çekerek, “Suat Günsel kampüsün içini istediği gibi düzenleyebilir ama böylesi tarihsel mekanlara bir çivi bile çakılırken dikkat edilmelidir” diyerek, kişilerin gönüllerince toplumsal mekanların kimliğiyle oynamalarına izin verilmemesi gerektiğini vueguladı.

"AYNI HEYKELLER YDÜ'DE VAR"

Mete Hatay'ın konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Kentler toplumların bir nevi yüzleridir. Buralardaki toplumsal mekanların düzenlenmesi de o yüzden çok önemlidir. Mekan, İnsan ve Sanat'ın uyumu elzemdir. Son aylarda Lefkoşa'nın muhtelif yerlerinde belli ki Suat Günsel hocanın beğendiği bir heykeltraşa ait (kim olduğunu bilmiyorum) heykellerle donatıldığını görüyorum. Dün İnönü meydanından geçerken de eski banka binasının önünün bu heykellerle doldurulduğunu gördüm. Benzeri heykeller Dereboyu'nda ve Kermiye çevre yolundaki Yakın Doğu üniversitesi binalarının önünde de var! Kusura bakmayın, kişilerin kendi paşa gönüllerine göre toplumsal mekanların kimliğiyle oynamalarına bu derece izin verilmemelidir. Suat hoca kendi kampüsünün içini istediği gibi düzenleyebilir. Ama böylesi tarihsel mekanlara bir çivi bile çakılırken dikkat edilmesi gerekir. Kendi müzesinin içini tabii ki istediği gibi yapar ama toplumsal yaşam alanlarına bu şekilde müdahale edilmemesi lazım. Belediye'nin bu durumdan haberi var mı? Sanatçı arkadaşlar ne diyor bu düzenlemelere?"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.