İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Erdoğan, KKTC ziyaretiyle kime ne mesaj veriyor?

Erdoğan, KKTC ziyaretiyle kime ne mesaj veriyor?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaklaşık 2 yıl sonra yeniden KKTC'yi ziyaret etmesinin yankıları büyük oldu.

Yayın Tarihi: 15/11/20 13:03
okuma süresi: 4 dak.
Erdoğan, KKTC ziyaretiyle kime ne mesaj veriyor?
Özel Haber

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, KKTC'nin 37’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleşmekte olan ziyarete farklı anlamlar yükleniyor…

Ersin Tatar'ın seçilmesi sonrası Türkiye'nin Ada'da iki ayrı devlet formülünü ilerleteceği yorumları hem Kuzey hem de Güney Kıbrıs’ta artarken, ziyaretin bu çerçevede önemli bir mesaj vermekte olduğu ifade ediliyor.

Erdoğan'ın KKTC ziyaretinde “Maraş'ta piknik” yapacağının açıklandığı andan itibaren ayrı bir gündem yarattı.

Erdoğan'ın programına Maraş ziyaretini dahil etmesinin, Maraş'ın dünyadaki tanınırlığını daha da artıracağı, bunun da menkul değerlerinde önemli bir değer artışı getirebileceği belirtiliyor.

Dünyanın tanınmış yatırmcılarının gözünün bir anda bölgeye çevrilebileceği ifade ediliyor.

KKTC ve Türkiye'nin Maraş'ta uluslararası hukuk hassasiyetini sürdürmesi beklenirken, Maraş'la ilgili yeni adımların ziyaretle hız kazanacağı yorumları diplomatik çevrelerce dile getiriliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin bir diğer önemli yanı da TC-KKTC İlişkilerinin ekonomik ve mali boyutu...

KKTC'de yeni hükümet kurma çalışmaları sonuçsuz kalırken, Erdoğan'ın ziyareti sırasında vereceği olası mesajların yeni döneme ilişkin bir sonuç teşkil edebileceği belirtildi.

2020 ve 2021 Mali Tablo yeni hükümet çalışmalarında önemli bir sorun yaratırken, Erdoğan'ın KKTC'ye yönelik ekonomik ve mali yardımlar konusunda somut mesaj vermesinin, yeni hükümetin erken zamanda hayata geçirebileceği ifade ediliyor.

Erdoğan'ın ziyareti sonrası UBP-HP, UBP-CTP gibi formüllerin yeniden gündeme gelmesi uzak bir ihtimal olarak görülmüyor.

UBP-DP-YDP OLURSA SORUN NİSAP MI GÜVENOYU MU?

UBP-DP-YDP hükümeti için taraflar arasında görüşmeler sürerken, azınlık hükümeti ile ilgili prosedür tartışmaları da arttı.

Söz konusu hükümet modeli üzerinde gözler Demokrat Parti üzerinde...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun güvenoyu yanında, Serdar Denktaş ve Koral Çağman ile ilgili kafalarda soru işaretleri netleşmiş değil.

Koral Çağman’ın YDP’nin olduğu bir koalisyona sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Serdar Denktaş’ın da Fikri Ataoğlu’na “Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu” üzerinden kırgınlığı sürüyor.

UBP- DP - YDP’nin meclisteki sandalye sayısı Hüseyin Özgürgün dahil toplamda 24...

Hükümetin güvenoyu alması için nisabın salt çoğunluğu yeterli olurken, asıl kilit Meclis oturumunun açılmasında.

Oturumun açılması için Meclis İç tüzük gereği 26 sayısı gerekiyor.

Bu da oturum için diğer partilerin desteğini gerektiriyor.

Siyasi kulislerde dönen iddia ise bazı HP’lilerin oturumun açılmasına destek verebileceği yönünde...

UBP-DP-YDP için görüşmeler bu akşam da devam edecek.

Ulusal Birlik Partisi’ne yakın kaynaklar, HP ile koalisyonun Meclis aritmetiği içinde daha makul olduğunu belirtirken, “HP’nin Maliye ve İçişleri ısrarı, süreci çıkmaza soktu” yorumunu yapıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesinde hükümet kurma çalışmaları iyice yoğunlaşırken, sonuç alınamaması halinde, Erdoğan’ın ziyareti sırasında bir çerçeve olabileceği yorumları da yapılıyor.

Erdoğan’ın özelikle yeni KKTC Hükümeti’ne ekonomik açılımla ilgili somut Mesajlar vermesi halinde, yeni koalisyonun daha kolay netleşmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.