İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ilık: “Kimseye zorla bir şey imzalatamam”

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ilık: “Kimseye zorla bir şey imzalatamam”

İşçi tarafının terk ettiği ve toplantı tutanaklarını imzalamadığını açıkladığı komisyon toplantısının ardından Çalışma Bakanlığı yeni asgari ücreti 4 bin 400 TL olarak ilan etti. İşçi temsilcisi tutanak imzalamadıklarından ötürü kararın yasaya aykırı olduğunu söylerken, Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık ise, “Kimseye zorla bir şey imzalatamam” dedi.

Yayın Tarihi: 05/02/21 16:12
okuma süresi: 4 dak.
Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ilık: “Kimseye zorla bir şey imzalatamam”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi tarafının terk ettiği ve toplantı tutanaklarını imzalamadığını açıkladığı komisyon toplantısının ardından; 4 bin 400 TL’lik yeni asgari ücreti ilan etti.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan işçi temsilcisi Ali Yeltekin, devlet temsilcilerinin yasadışı bir karar imza attıklarını belirterek, “Biz hiçbir tutanak imzalamadık, toplantıda sadece müsteşarın fikirlerini öğrenmek üzere bulunduk. Yasa açık ve net şekilde belirtiyor; tutanak imzalanmadan, alınan karar geçerli değildir” dedi.

Yeltekin ayrıca, komsiyonun devlet temsilcilerini polise şikâyet edeceklerini söyledi.

MÜSTEŞAR ILIK: “TOPLANTI GAYRIRESMİ DEĞİL, DUYURUSUNU İKİ GÜNDÜR YAPIYORUZ”

Yeltekin’in açıklamaları üzerine Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık, toplantının gayrı resmi olmadığını, resmi toplantı yapılacağının duyurusunu son iki gündür basın aracılığıyla yaptıklarını ifade etti.

“KİMSEYE ZORLA BİR ŞEY İMZALATAMAM”

Müsteşar Ilık, Yeltekin’in “tutanakları imzaladık, karar geçersiz” ifadeleriyle ilgili, “Ben birine zorla bir şey imzalatamam. Biz oylamamızı yaptık, oyçokluğuyla bu karar alındı ve biz imzaladık” dedi.

Ortada yasaya aykırı bir durum olmadığını savunan Müsteşar Ilık, “Toplantıya girdiler mi? Girdiler. Toplantıda BRT’ye beyanat verdiler mi? Verdiler. Toplantı çıkışında 4 bin 600 önerisi yaptıklarını basına beyan ettiler mi? Ettiler. O zaman bu toplantı resmiydi ve bu toplantıya katıldılar” ifadelerini kullandı.

POLİSE ŞİKÂYET… “O HALDE POLİS 5 DEVLET TEMSİLCİSİNİN İFADESİNİ ALIR VE YOLUNA DEVAM EDER”

Ilık, işçi tarafının kendilerini polise şikayet edecek olması konusunda ise, “Bunu yapmak haklarıdır. Polis de bizi çağırır, 5 devlet temsilcisinin ifadelerini alır ve yoluna devam eder” dedi.

YASA NE DİYOR?

Asgari Ücret Yasası’nda; Komisyon’un üye tamsayısının yarıdan bir fazlası ile toplandığı, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar alındığı ve ‘komisyon kararlarının, Başkan ve oy hakkına sahip üyelerce imzalandığı ve her üyeye karardan bir adet verildiği’ ifade ediliyor:

“Komisyon, üye tamsayısının yarıdan bir fazlası ile toplanır ve toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar alır. Oyların eşitliği halinde Başkan ayırdedici oy kullanır. Çekimser oylar, kullanılan oyların çoğunluğu yönünde kullanılmış sayılır. Komisyonda oylamalar açık yapılır. Komisyon kararları, Başkan ve oy hakkına sahip üyelerce imzalanır ve her üyeye bir adet verilir. Tutanaklar Bakanlığın görevlendirileceği sayıda sekreter tarafından düzenlenir.”

NELER YAŞANIYOR?

Söz konusu toplantıda hem girişteki hem de karar tutanağı, toplantı yeter sayısını oluşturan işçi temsilcileri tarafınca imzalanmadı.

Bu nedenle işçi tarafı, alınan kararın geçersiz olduğunu ve yasaya aykırı olduğunu savunuyor.

Müsteşar Çelebi ılık ise, kimseye zorla bir belge imzalatamayacağını ifade ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.