İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erdoğan Sorakın: “Mali Protokol’de taahhütler ve öngörüler belirtilmedi, destek planlaması yapılmadı”

Erdoğan Sorakın: “Mali Protokol’de taahhütler ve öngörüler belirtilmedi, destek planlaması yapılmadı”

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan Mali Protokol’de taahhütlerin ve öngörülenlerin net olarak belirtilmediğini ifade ederek, içinde bulunduğumuz koşullara uygun ve önceliklere bağlı destek planlamasının yapılmadığını savundu.

Yayın Tarihi: 06/03/21 11:32
okuma süresi: 3 dak.
Erdoğan Sorakın: “Mali Protokol’de taahhütler ve öngörüler belirtilmedi, destek planlaması yapılmadı”
Sosyal Medya

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Türkiye ile KKTC arasında imzalanan Mali Protokole ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tartışma yaratan ‘taahhütlerin ve öngörülenlerin netliği’ konusuna vurgu yapan Sorakın, içinde bulunduğumuz şartlara uygun destek planlamasının yapılmadığına işaret etti.

İmzlanan anlaşmada sosyal ve iş yaşantısına etki edebilecek maddelerin bulunduğunu belirten Erdoğan Sorakın, programda yer alan ekonomik tedbirlerle kendi kendine yeten bir ekonomi yaratma, ekonomi, sanayi ve ticareti geliştirme hedefi bir yana ekonominin çarklarının dönmesine dahi katkı sağlanamayacağını savundu.

Erdoğan Sorakın’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan 3 Mart tarihli İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasında;

  • Taahhütler ve öngörülenler net olarak belirtilmemiştir.
  • İçinde bulunduğumuz koşullara uygun ve önceliklere bağlı destek planlaması yapılmamıştır.
  • Salgın Destek Programı adı altında esnafa 30 milyon, turizme 30 milyon ve çiftçiye 20 milyon gibi cüzi bir kaynak ayrılmışken, hiç gerek yokken Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımına 14 milyon TL bir kaynak ayrılmıştır.
  • İmzalanan Anlaşmada, Toplu İş Sözleşmeleri ile kazanılmış hakları ortadan kaldırma, sendikal yaşamı ve örgütlü mücadeleyi etkisizleştirme, zapturapt altına alma gibi yaklaşımlar yer almaktadır.
  • İmzalanan Anlaşmada “uygun görülen medya kuruluşlarına” 3 milyon TL katkı yapılacağı ifade edilmektedir. Adil, şeffaf ve demokratik olmayan bu uygulama sadece yandaş medyanın destekleneceğini, demokratik ve özgür basının ise kaderine terk edileceğinin açık bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.
  • Kamu Görevlileri Yasası’nda gerekli değişikliklerin yapılması öngörülürken, bu değişiklikler konusunda hiç bir açılıma yer verilmemiştir.
  • Üst kademe atamalarında aranacak kriterlerin yükseltileceği öngörülmekte, ancak kriterlerin ne olacağı konusunda somut ifadeler bulunmamaktadır.
  • Anlaşmada ilginç yatırım kalemleri de görüyoruz. KKTC’deki ilk ve orta öğretim dahil tüm okulların bakım ve onarımına 20 milyon TL kaynak ayrılmışken, Türkiye Maarif Vakfı Girne - Ozanköy Eğitim Kampüsü Projesi için 5 milyon TL kaynak ayrılabiliyor.

Hükümetin gücü, görev süresi, halkın hassasiyetleri ve ülkenin öncelikli ihtiyaçları gözetilmeden programda öngörülen yasal düzenlemelerin hayat bulması mümkün değildir. Yanı sıra programda yer alan ekonomik tedbirlerle kendi kendine yeten bir ekonomi yaratma, ekonomi, sanayi ve ticareti geliştirme hedefi bir yana ekonominin çarklarının dönmesine dahi katkı sağlanamayacaktır.”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.