TÖMER, Ankara Üniversitesi ve YDÜ işbirliğiyle açılıyor
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Ankara Üniversitesi (AÜ) arasında, bir dil merkezi olan ve AÜ'ye bağlı faaliyet gösteren TÖMER'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de açılması için bir protokol imzalandı.
Protokole, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ imza koydu. İmza töreninde, programın yürütücüleri Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Argun Karacabey ile YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş da hazır bulundu.
YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, YDÜ'de kurulacak olan TÖMER'de, 19 değişik dil eğitimi verilecek. Bu diller arasında başta Türkçe olmak üzere İngilizce, Almanca, Fransızca gibi diller bulunacak.
Protokol uyarınca KKTC'de kurulacak olan TÖMER'in oluşması Aralık ayında tamamlanacak ve çalışmalarına 2011 yılının ilk aylarında başlayacak.
TÖMER'de görev yapacak olan öğretim elemanlarının tamamı Ankara Üniversitesi'nin dilbilim, filoloji ve dil öğretmenliği bölümlerinden olacak.
Geliştirdiği Uzaktan Türkçe Sınavı - UTS ile 2006 Avrupa Dil Ödülü'nü kazanan TÖMER'in, Türkçeyi İngilizceden sonra dünyada internet üzerinden ölçülen ikinci dil konumuna yükselttiği, UTS'yi başta Almanya, Belçika, İsviçre, İran, Azerbaycan, Güney Kore, Yunanistan olmak üzere birçok ülkede uygulanan uluslararası bir sınav konumuna getirdiği belirtildi.
TAK
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.