İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Pınar Ener: Traktörüm, sabanım ve tırmığım yok... Zehirsiz, kimyasal gübresiz, doğanın ritmini bozmadan...

Pınar Ener: Traktörüm, sabanım ve tırmığım yok... Zehirsiz, kimyasal gübresiz, doğanın ritmini bozmadan...

Traktörü yok, kuyudan çıkan suyu yok, dahası sabanı ve tırmığı da yok. 43 yaşındaki Pınar Ener, koronavirüs pandemi döneminde, Karpaz bölgesinde sadece 6 dönümlük arazide tarımla uğraşıyor. Yaptığı ilk çalışma ise atalık Karabaşak buğdayı ekmek...

Yayın Tarihi: 23/07/22 09:30
Güncelleme Tarihi: 23/07/22 10:01
okuma süresi: 3 dak.
Pınar Ener: Traktörüm, sabanım ve tırmığım yok... Zehirsiz, kimyasal gübresiz, doğanın ritmini bozmadan...
Özel Haber

43 yaşındaki Pınar Ener, ‘Permakültür Tasarım Giriş  Kursu’ ile hayatının değiştiğini kaydetti. Koronavirüs pandendemi dönemini fırsata dönüştürdüğünü anlatan Ener, 6 dönümlük kendi küçük bahçesi için harekete geçtiğini kaydetti.

“PANDEMİ BENİM İÇİN DE BULUNMAZ BİR FIRSAT OLDU”

Pandeminin birçok insan gibi kendisi için de fırsat olduğunun altını çizen Ener,  " Zamanım bol olunca kendimi dinleme şansı buldum. Ülkede inanılmaz bir hızla artan kanser, depresyon ve bağışıklık sistemi hastalıklarına ek olarak pandemi nedeniyle bozulan dağıtım zinciri kaynaklı fiyat artışları vb. nedenlerle temiz gıda üretmek istedim ve kendimi toprakla uğraşırken buldum." dedi. Yaptığı ilk işi de paylaşan Pınar Eren, karabaşak buğdayı ekerek, etrafında zehir kullanılmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

“KOLLARI SIVADIM”

Erişebildiğim her kitabı okuyup, sabahlara kadar araştırma yapıp, kendi küçük bahçemde denemeler yaptıktan sonra aldığım ‘Permakültür Tasarım Giriş  Kursu’hayatımı değiştirdi.  Zehirsiz, kimyasal gübresiz, doğanın ritmini bozmadan,  bilakis onu taklit ederek üretmenin sadece mümkün değil, çok daha kolay olduğunu öğrenince kolları sıvadım.” dedi.

“TRAKTÖRÜM, SABANIM, ÇAPAM YOK”

 “Traktörüm yok, açtırdığım kuyuda su yok, sabanım, çapam, römorkum, tırmığım yok. Aksi gibi ücretini ödeyerek çalıştıracak insanım bile yok.” diyerek, hangi şartlar altında tarım yaptığını anlatan Pınar Eren, artan mazot fiyatları yüzünden araç sahiplerinin fazla para talep etmeye başladığını söyledi.

“DEVLET SULU TARIM YAPAN ÜRETİCİYE 5 KURUŞ KATKI VERMİYOR”

Devletten 5 kuruş katkı alamadıklarını, bunun üzerine devletin kendilerinden yüzde 5 vergi aldığını dile getiren Ener, devletin denetim yapmaması nedeniyle markette markette kilosu 30 TL ye satılan mor sarmadan üreticiye sadece 7-8  TL kaldığını ifade etti.

“ÜRETİCİNİN OCAĞINA İNCİR AĞACI DİKİLMESİNE GÖZ YUMUYORLAR”

Ener, “sürekli Türkiye'den güya ucuza mal getirilmesine müsaade edip  üreticinin ocağına incir ağacı dikilmesine göz yumuyorlar.” diyerek sözlerine nokta koydu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.