İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Fide Kürşat: Kedi ve köpek mamaları, hayvan yemi sınıfına girmeli

Fide Kürşat: Kedi ve köpek mamaları, hayvan yemi sınıfına girmeli

Kıbrıs Postası’nın Evcil hayvan mamalarının, normal hayvan yemi olarak sınıflandırılmamasını gündeme getirmesi sonrası, CTP Milletvekili Fide Kürşat, Meclis kürsüsünden konuyu dile getirdi. Kedi ve köpek mamalarının hayvan yemi sınıfına girmesi gerektiğinin altını çizen Kürşat, “Son dönemlerde insanlar kendi beslenmesini karşılayamazken, evde beslediği kedi köpek gibi evcil hayvanlarına bakamayıp, sokağa bırakmak zorunda kalıyor.” vurgusunu yaptı.

Yayın Tarihi: 19/10/22 10:32
Güncelleme Tarihi: 19/10/22 10:59
okuma süresi: 2 dak.
Fide Kürşat: Kedi ve köpek mamaları, hayvan yemi sınıfına girmeli

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fide Kürşat, Kıbrıs Postası’nın gündeme getirdiği evcil hayvan mamalarına uygulanan KDV’nin yüzde 16 olmasını Cumhuriyet Meclisi’ne taşıdı.

“KEDİ VE KÖPEK MAMALARI, HAYVAN YEMİ SINIFINA GİRMELİ”

Kedi Köpek mamalarında KDV’nin yüzde 16 olduğuna işaret eden Kürşat, kuş inek koyun gibi hayvan yemlerinde ise KDV’nin yüzde 5 olduğunu kaydetti. Kürşat, kedi ve köpek mamalarının hayvan yemi sınıfına girmesi gerektiğini vurguladı.

“EVCİL HAYVANLARI SOKAĞA BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR”

Son dönemlerde insanların kendi beslenmesini bile karşılayamadığının altını çizen Kürşat, “İnsanlar, evde beslediği kedi köpek gibi evcil hayvanlarına bakamayıp, sokağa bırakmak zorunda kalıyor.” dedi.

“Alım gücünün bu kadar düşmediği dönemlerde, birçok hayvan sever evlerinin önüne sokak hayvanları için mama koyarken, artık bunu yapamaz hale geldi.” ifadesini kullanan Kürşat, sokak hayvanlarının kaderine terk edildiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.