KTOEÖS: Hasan Küdenler adına her türlü yasal girişimi yapacağız
KTOEÖS, Beden Eğitimi Öğretmeni Hasan Küdenler’e “Türkiye’ye giriş yasağı” uygulanmasına tepki gösterdi; “Hasan Küdenler adına mümkün olan her türlü yasal girişimi yetkili merciler nezdinde yapacağız” açıklamasında bulundu.
Gazimağusa Namık Kemal Lisesi‘nde Beden Eğitimi Öğretmeni Hasan Küdenler’e Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmasına Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’ndan (KTOEÖS) tepki geldi.
Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıslı Türk vatandaşlara bir süreden beridir uygulanan Türkiye’ye giriş yasağı, toplumumuz üzerinde uygulanan baskı, korkutma, susturma politikalarının bir parçasıdır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamı şu şekilde:
“Amaçlananın, bir korku devleti yaratmak olduğunu biliyoruz. İnsan hakları, demokrasi, ifade özgürlüğü kavramlarına yapılan bu saldırıların ne bizleri, ne de aydın Kıbrıslı Türkleri korkutmayacağı, susturamayacağı, bizlerin yılmadan ve korkmadan mücadeleye devam edeceğimiz; Hasan Küdenler adına mümkün olan her türlü yasal girişimi yetkili merciler nezdinde yapacağımız bilinmelidir. Bugüne kadar bu konuda hiçbir açıklama yapmayan KKTC devlet yetkililerini bir açıklama yapmaya ve kendi vatandaşlarına sahip çıkmaya davet ederiz!”
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mustafa Balci05/02/23 21:46
Yasal girisimler demokrasilerde olur . Burda erdoganistan var