İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi ileri bir tarihe erteleniyor

Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi ileri bir tarihe erteleniyor

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmasına olanak sağladığı ve öğretmenlerin özlük haklarını hedef aldığı iddia edilen Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Meclis komitesindeki görüşmesi ileri bir tarihe erteleniyor.

Yayın Tarihi: 03/05/23 14:20
okuma süresi: 2 dak.
Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi ileri bir tarihe erteleniyor

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin yarın gerçekleştireceği toplantıda  görüşmeyi planladığı Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı ileri bir tarihte gündeme getirilecek.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve ilgili komitenin başkanı Özdemir Berova, yarın farklı konuların ele alınacağını kaydetti.

Berova, ilk etapta Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı komitenin yarınki toplantısında görüşmeyi planladıklarını, fakat daha öncelikli konular olduğu için söz konusu tasarının görüşülmesinin ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yarın 09.00’dan itibaren tüm ilkokul, anaokul ve özel eğitim okullarında genel greve gidecek ve Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyerek eylem yapacağını duyurmuştu.

KTÖS adına açıklama yapan Genel Sekreter Burak Maviş, hükümetin "Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmasına olanak sağlayan ve öğretmenlerin özlük haklarını hedef alan yasa tasarısını Meclis gündemine alması" gerekçesiyle yarın saat 11.00’de sendikadan yürüyüşe geçip, saat 11.30’da Meclis önünde eylemde olacaklarını açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.