Hüseyin Paşa: AKSA enerji açığının kısmen giderilmesi için ülkeye jeneratör getirdi
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, ülkedeki enerji açığının kısmen giderilmesi için AKSA’nın her biri 17.5 MW olan 2 adet jeneratör getirdiğini söyledi.
Kıbrıs’ın kuzeyinde artan nüfus ve konutlar sebebi ile elektrik enerjisi ihtiyacı her geçen gün artıyor… Enerjide üretim ve tüketim arasındaki dengesizlikten oluşan açık ise AKSA tarafından karşılanıyor.

Geçmiş dönemlerde yaşanan kronik elektrik kesintilerinin tekrarlamaması için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) yatırım çağrılarına kayıtsız kalınırken, AKSA’nın ülkeye jeneratör getirilmesine izin verildi.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, KIB-TEK ile AKSA arasındaki anlaşmaya işaret etti; “AKSA her biri 17.5 MW olan 2 adet jeneratör getirdi” dedi.
Ülkedeki büyümenin de göz önünde bulundurulduğunu kaydeden Paşa, “Bu jeneratörler ülkedeki enerji açığının kısmen giderilmesi için geldi” ifadelerini kullandı.

Paşa, toplam sayaç sayısının 228 bine ulaştığını ifade ederek, “Bu bir rekordur. Enerji ihtiyacının karşılanması için uğraşıyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.