İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Armağan Candan, PES Genel Kurulu’nda CTP’yi temsil etti

Armağan Candan, PES Genel Kurulu’nda CTP’yi temsil etti

Avrupa çapında 40’tan fazla ülkeden "sol ve ilerici" partinin çatı partisi olan Avrupa Sosyalistleri Partisi’nin kongresinde CTP Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asemblesi üyesi Armağan Candan temsil etti.

Yayın Tarihi: 13/11/23 14:50
okuma süresi: 1 dak.
Armağan Candan, PES Genel Kurulu’nda CTP’yi temsil etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), üyesi olduğu ve Avrupa çapında 40’tan fazla ülkeden sol ve ilerici partinin çatı partisi olan Avrupa Sosyalistleri Partisi PES’in Genel Kurulu'na katıldı. İspanya'nın Malaga şehrinde düzenlenen PES Kongresi’nde CTP'yi milletvekili ve AKPA Üyesi Armağan Candan temsil etti. Konferansın ilk gününde gerçekleştirilen seçimde PES Başkanlığı’na yeniden Stefan Löfven getirilirken yeni dönem için yol haritası ve önümüzdeki yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde en büyük siyasi grup olma hedefi gündeme getirildi.

Kongrede Avrupa genelinde işsizliğin azaltılması, demokrasinin geliştirilmesi, göçmen ve mülteci haklarının geliştirilmesi ve özellikle Ortadoğu, Akdeniz ve Kuzey Afrika’da barış ve istikrar ortamının sağlanması konuları öne çıktı. Kongre'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de konuşma yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.