Cumhurbaşkanı Tatar: 40 yıl önce KKTC ile birlikte Kıbrıs Türk halkının varlığı kökleşti
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen “40’ıncı yıl Cumhuriyet Kortej Yürüyüşü” sırasında Cumhurbaşkanlığı önünde yaptığı açıklamada, “KKTC, Kıbrıs Türk halkının varoluşunun simgesidir. Bizim arzumuz ve isteğimiz çocuklarımızı emin adımlarla ileriye taşımaktır. Tam 40 yıl önce KKTC ile birlikte Kıbrıs Türk halkının varlığı kökleşti” dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlanıyor.
KKTC’nin kuruluşu vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen “40’ıncı yıl Cumhuriyet Kortej Yürüyüşü” gerçekleştiriliyor. Cumhuriyet Korteji’nin kutlamaları, Cumhurbaşkanlığı önünde de devam etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında, olumsuz hava koşullarında Cumhurbaşkanlığına yürüyen herkese teşekkürlerini ileterek, şimdiden bayramlarını kutladı.
Kıbrıs Türk halkının, bağımsızlığının, özgürlüğünün ve varoluşunun teminatı ve simgesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni egemenlik temelinde yaşatmak için Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle büyük bir mücadele içerisinde olduklarını ifade eden Tatar, arzularının barış, huzur ve güvenlik içerisinde çocukları ve gençleri geleceğe emin adımlara taşımak olduğunu vurguladı.
Filistin’de yaşananlara bakıldığında, dünyanın ne kadar acımasız olabileceğinin görüldüğünü kaydeden ve Kıbrıs Türk halkının da yıllar önce bu adada katliamlar ve soykırımlar yaşadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, ancak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda, mukavemetçi ruhu ile Kıbrıs Türk halkının bunlara direndiğini ve destan yazdığını belirtti.
“BİZLERİN TEMENNİSİ BU CUMHURİYET’İN İLELEBET YAŞAMASIDIR”
Tatar, 40 yıl önce kurulan KKTC ile Kıbrıs’taki Türk varlığının daha da kökleştiğini söyleyerek, “Bizlerin temennisi bu Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmaktır. Cumhuriyet’i, Kıbrıs Türk halkının varlığı ile bu coğrafyada, Doğu Akdeniz’de, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içerisinde Mavi Vatan’da ve göklerde hava sahasında, her türlü ulusal çıkar ve milli menfaatler doğrultusunda, daha da güçlendirmektir” dedi.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “bu eserin yaşatılması, bu eserin güçlendirilmesi, milli geleceğimiz bakımından, fevkalade önemli ve kıymetlidir” sözlerine atıfta bulunan Tatar, çocukların ve gençlerin bu emaneti gelecekte daha da yükseklere çıkartması temennisinde bulunarak, “Gençlerimize, çocuklarımıza, yeni nesillere güveniyoruz” ifadelerini kullandı.
Güney Kıbrıs’a da, her zaman barış için, huzur için, bir anlaşma için egemenlik temelinde bütün bu meseleleri görüşebilecekleri çağrısında bulunan Tatar, “Bütün Türk Dünyası’na, Anavatan Türkiye’ye selam olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasının ardından, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin Cumhurbaşkanı’nı selamlaması ve halk dansları gösterisi ile Cumhuriyet Korteji sona erdi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan Özbey14/11/23 15:57
Foroğraf için teşekkürler. Nice 40 yıllara inşallah.