İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kuzey Kıbrıs Deniz Temiz Derneği halkı çevreye karşı duyarlı olmaya çağırdı

Kuzey Kıbrıs Deniz Temiz Derneği halkı çevreye karşı duyarlı olmaya çağırdı

Kuzey Kıbrıs Deniz Temiz Derneği Genel Başkanı Mesut Günsev, halkı çevreye ve sahillere karşı daha duyarlı olmaya çağırdı. Günsev, "Üzerinde yaşadığımız bu ülke sadece bizim değil. Gelecek nesillere daha temiz bir hava, daha temiz bir deniz bırakma adına çevreye duyarlı olmalıyız" dedi.

Yayın Tarihi: 04/06/11 18:42
okuma süresi: 2 dak.
Kuzey Kıbrıs Deniz Temiz Derneği halkı çevreye karşı duyarlı olmaya çağırdı
A- A A+

Günsev, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla 5 Haziran'ın "Dünya Çevre Günü" olarak kabul edildiğini ve böylece dünyanın gündemine daha yoğun bir şekilde giren çevre ve çevrecilik başlıklarının tarihsel bir geçmişe sahip olduğunu hatırlattı.

Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöplerin, çevre kirlenmesine neden olan en önemli etmenler olduğunu belirten Günsev, insanın doğaya yaptığı en büyük kötülüğünse düşüncesizlik olduğunu kaydetti.

"Daha Temiz bir gelecek için, biraz daha dikkat" diyen Günsev, "Üzerinde yaşadığımız bu ülke sadece bizim değil. Gelecek nesillere daha temiz bir hava, daha temiz bir deniz bırakma adına çevreye duyarlı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Günsev, "hiçbir şey için geç değil" diyerek, 5 Haziran'ın herkes için bir başlangıç olması dileğinde bulundu.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.