İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sahte kira sözleşmesiyle oturma izni vurgunu: 37 bin 500 TL ve 470 dolar temin edildi

Sahte kira sözleşmesiyle oturma izni vurgunu: 37 bin 500 TL ve 470 dolar temin edildi

Sahte kira sözleşmesi ve ikametgah belgeleriyle oturma izni işlemleri başlatan zanlıların, 37 bin 500 TL ile 470 ABD doları temin ettiği tespit edildi; 10 kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 16/12/25 10:25
okuma süresi: 2 dak.
Sahte kira sözleşmesiyle oturma izni vurgunu: 37 bin 500 TL ve 470 dolar temin edildi

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, 2025 yılı içerisinde S.Ö. (E-46), K.Ö. (K-42) ve A.Y.A. (K-57)’nın, ikamet izni çıkarmak maksadıyla Lefkoşa’da Hatay Sokak’ta bulunan dört ayrı apartman dairesinin adresini kullandıkları tespit edildi. Söz konusu şahısların, konu adreslerde ikamet etmedikleri halde, J.N. (K-55)’nin yardımıyla E.H. (E-53) adına, E.S. (K-62)’nin yardımıyla B.S. (E-63) adına, J.M. (E-24)’nin yardımıyla O.S. (K-24) ile F.J. (E-39) adlarına sahte kira sözleşmesi ve sahte ikametgah belgesi düzenledikleri belirlendi.

Hazırlanan sahte kira sözleşmelerinin Vergi Dairesi’nde ibraz edilerek tedavüle sürülüp onaylatıldığı, sahte ikametgah belgelerinin ise Polise ibraz edilerek tedavüle sürülmesinin sağlandığı ve bu yolla konu şahıslar adına oturma izni işlemlerinin başlatıldığı tespit edildi. Yapılan soruşturmada, söz konusu kişilerden sahtekarlıkla toplam 37 bin 500 TL ile 470 ABD doları para temin edildiği belirlendi.

S.Ö., K.Ö. ve A.Y.A. ile diğer tüm şahıslar tutuklanırken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.