İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar’dan AB’ye tepki: Ne AB ne de Rum egemenliğimizi elimizden alamaz

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar’dan AB’ye tepki: Ne AB ne de Rum egemenliğimizi elimizden alamaz

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar, AB Konseyi Başkanı Ursula Von Der Leyen ile GKRY lideri Nikos Hristodulidis’in Güney Kıbrıs’taki AB toplantısında Kıbrıs Türk halkını ve egemenliğini yok sayan ifadelerini sert sözlerle kınadı.

Yayın Tarihi: 09/01/26 12:54
okuma süresi: 3 dak.
Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar’dan AB’ye tepki: Ne AB ne de Rum egemenliğimizi elimizden alamaz

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Ursula Von Der Leyen ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen Avrupa Birliği toplantısında Kıbrıs Türk halkını, onun egemenliğini ve devletini yok sayan konuşmalar yapmalarını kınadı.

Gülbahar açıklamasında, “Siz bizi yok sayarsanız, biz de sizi yok sayarız. Bize Anavatanımız Türkiye’nin kardeşçe ve kahramanca desteği yeter. Ne Avrupa Birliği ne de Rum egemenliğimizi, özgürlüğümüzü ve devletimizi elimizden alamaz” dedi.

Aziz Gülbahar açıklamasında şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği’nin sözde ‘tarafsız’ ve ‘uzlaştırıcı’ kimliğini tamamen yitirdiğini bir kez daha ortaya koyan vahim bir gelişmeyle karşı karşıyayız. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Birliği dönem başkanlığını üstlenmesi ve bu süreçte AB Konseyi Başkanı ile Rum liderin toplantı açılışında sarf ettikleri ifadeler; Kıbrıs Türk halkını yok sayan, egemen eşitliğimizi inkâr eden ve Rum tezlerini mutlak doğru kabul eden zihniyetin açık bir itirafıdır.

Oysa Rum Yönetimi, 1963 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti’ni silah zoruyla gasp etmiş, Kıbrıs Türk halkını devletin dışına itmiş, katliam ve kuşatmalarla yok etmeye çalışmış; Anayasa’ya ve uluslararası antlaşmalara aykırı bir yapıdır. Bu tarihsel gerçekler ortadayken, Avrupa Birliği’nin bu yapıyı tüm adanın ‘tek meşru temsilcisi’ gibi sunması, uluslararası hukuka olduğu kadar ahlaka da aykırıdır.

Toplantı açılışında yapılan konuşmalarda Kıbrıs meselesinin tek taraflı ve Rum bakış açısıyla ele alınması; Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ile eşit uluslararası statüsünün bilinçli şekilde görmezden gelinmesi kabul edilemez. Bu yaklaşım, çözüm değil, çözümsüzlüğü kalıcı hâle getirme iradesidir.

Avrupa Birliği bugün artık Kıbrıs konusunda çözüme katkı sağlayan bir kuruluş değil, açıkça Rum tarafı lehine faaliyet gösteren hatalı bir odak hâline gelmiştir. Rum Yönetimi’nin dönem başkanlığı koltuğuna oturtulması, AB’nin Kıbrıs Türk halkına karşı yıllardır sürdürdüğü siyasi, ekonomik ve diplomatik izolasyon politikasının kurumsallaştırılması anlamına gelmektedir.

Milli Mücadele Vakfı olarak bir kez daha altını çiziyoruz: Kıbrıs’ta tek egemenlik, tek halk, tek devlet dayatması iflas etmiştir. Kıbrıs Türk halkı bu adada Rumlar kadar egemendir, kurucu ortaktır ve kendi devletine sahiptir. Bu gerçeği yok sayan hiçbir açıklama, hiçbir toplantı ve hiçbir AB makamı bizim nazarımızda muteber değildir.

Avrupa Birliği’ni bu tutumu nedeniyle şiddetle kınıyor; Kıbrıs Türk halkına karşı sürdürdüğü çifte standartlı, adaletsiz ve Rum yanlısı politikalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.