İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hüdaoğlu, sineklere karşı ilaçlamayı yorumladı: "Saatli bomba gibi"

Hüdaoğlu, sineklere karşı ilaçlamayı yorumladı: "Saatli bomba gibi"

Sineklerle mücadele ediyoruz diyerek, belediyelerin özel şirketlere havale ettikleri ilaçlamalar havaya püskürtülen kimyasal maddelerle devam ediyor.

Yayın Tarihi: 30/07/11 12:17
okuma süresi: 3 dak.
Hüdaoğlu, sineklere karşı ilaçlamayı yorumladı: "Saatli bomba gibi"
A- A A+

Hüdaoğlu, "Zaman geçtikçe aşağıya doğru çöken bu zehirler çocukların daha fazla zarar görmesine neden olurlar" dedi

Son günlerde hava sıcaklığının 45 derecelere ulaşmasıyla insanların nefes almakta dahi zorlandığı şu günlerde ilaçlamaların devam etmesi uzmanları endişelendiriyor. İnsan sağlığına olan zararları bilim insanlarınca kanıtlanmasına rağmen, yetkililerin özellikle Sağlık Bakanlığı'nın bu konuya duyarsız kalması anlaşılmamaktadır. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Suphi Hüdaoğlu, bu konuda yaptığı açıklamalarla yetkili makamları göreve çağırdı.

SAATLİ BOMBA GİBİ

"Sokak, sokak gezdirilen motorlu araçlarla havaya püskürtülen zehirler; gözle görülmeseler bile 8-12 saat havada asılı kalırlar ve uçan sineğin sadece %20'sine etkilidirler" diye konuşan Hüdaoğlu, "Sabah, akşam püskürtüldüklerinde günün 24 saati zehir altında bırakılıyoruz. Zaman geçtikçe aşağıya doğru çöken bu zehirler çocukların daha fazla zarar görmesine neden olurlar. Solunum, cilt ve ağız yoluyla vücudumuza giren zehirler kan yoluyla tüm organlarımıza ulaşırlar. Vücudumuzda bu zehirleri etkisiz hale getiremeyiz. Saat kaça kurulduğu belli olmayan ancak her geçen zaman felakete yaklaştığı bilinen saatli bir bomba gibi vücudumuzda birikirler" dedi.

SORUNU GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Kıbrıs Türk halkını zehirleyenlerin Belediye Başkanları olduğuna işaret eden Hüdaoğlu, "Ancak yasamadan sorumlu meclis, yürütmeden sorumlu hükümet ve adaleti sağlaması gereken savcılık ile mahkemelerin yetkilileri, bu sorunu görmezden geliyorlar. Bizim yetki alanımızın dışında bir konudur diyorlar, öyle olmadığını bildikleri halde.
Sivrisinekle mücadelede su kaynaklarında larva döneminde iken biyolojik mücadele yapılmalıdır. Karasinek ile mücadelede çöplerin sık toplanması ve doğru bertaraf edilmesi gerekmektedir. Küp düşen dediğimiz tatarcıklarla mücadelede ancak yabani otların temizliğiyle başarılı olabiliriz. Bunları yapmadan insanımızı zehirlemek ve hasta olmalarına, sebep olmak kabul edilemez" diye konuştu.

Haluk Doğandor - Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.