Erhan Arıklı: Sığınakların adresini niye istiyorsunuz?
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Başbakan başkanlığında yapılan toplantının ardından sığınakların yerlerinin açıklanmasının güvenlik açısından sakıncalı olduğunu belirterek, “Sığınakların adresini niye istiyorsunuz ?” dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Başbakanın başkanlığında, stratejik kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı ve Grup Başkan Vekillerinin de katıldığı önemli bir toplantı yapıldığını açıkladı.
Toplantıda Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nın savaşın seyri hakkında bilgi verdiğini belirten Arıklı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı ve yardımcısının da muhtemel bir olağanüstü durumda Teşkilatın uygulayacağı KAMP (KKTC Acil Müdahale Planı) protokolünü anlattığını ifade etti.
Arıklı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı’nın ülkedeki sığınaklar hakkında bilgi verdiğini kaydederek, mevcut sığınakların 200 bin kişiyi barındıracak durumda olduğunu belirtti. Sığınakların her 6 ayda bir denetlendiğini ve zabıt tutulduğunu aktaran Arıklı, dünya standartlarına göre 1 kişiye 1 metrekare sığınak düşerken, ülkede 1 kişi için 2 metrekare yer ayrıldığını, dünya standartlarına göre hesaplandığında sığınakların 400 bin kişiyi barındırabilecek kapasitede olduğunu söyledi.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanı’nın, güvenlik açısından sığınakların yerlerinin önceden ilan edilmesinin sakıncalı olduğunu belirttiğini aktaran Arıklı, her bölgedeki camilerin mikrofonlarının kullanılarak kritik durumlarda insanların bilgilendirilip yönlendirilmesinin planlandığını kaydetti.
Bazı kişilerin ısrarla sığınakların yerlerini sorduğunu ifade eden Arıklı, “Görüyorsunuz, düşman ilkokulları, hastaneleri acımasızca bombalıyor. Savaşın hiçbir ahlaki yönünün kalmadığı böyle bir ortamda siz bizden ısrarla sığınaklarımızın yerlerini soruyorsunuz. Olur. Sizi kırmayalım. Sivil Savunma Başkanı derhal sosyal medyadan bu sığınakların konumlarını paylaşsın ki, kritik durumlarda düşman adres bulmakta zorlanmasın. Alemsiniz vallahi…” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.