İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erhan Arıklı: "Külliye" diyerek karşı çıkanlar yeni mecliste benden önce oda kaptı

Erhan Arıklı: "Külliye" diyerek karşı çıkanlar yeni mecliste benden önce oda kaptı

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ana muhalefete bir dizi soru yöneltti ve cevaplarını beklediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 03/03/26 17:22
okuma süresi: 2 dak.
Erhan Arıklı: "Külliye" diyerek karşı çıkanlar yeni mecliste benden önce oda kaptı

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ana muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

BRT ekranlarında konuşan Arıklı, yeni Meclis binasına yönelik geçmişte yapılan “külliye” eleştirilerine gönderme yaparak, muhalefet milletvekillerinin yeni binada kendisinden önce oda ayarladığını iddia etti.

Arıklı, bu durumu siyasi tutarsızlık olarak nitelendirirken, eleştirilerin samimiyetini sorguladı.

MUHALEFETE PEŞ PEŞE SORULAR

Arıklı, muhalefete açık çağrı yaparak bir dizi sorunun yanıtını beklediğini söyledi.

“Belediyeler Yasası’nı değiştirip belediyeleri 18’den 24’e çıkaracağız diyor musunuz? Pandemi hastanesini yıkacağız diyor musunuz? Fiber Optik protokolünü iptal edeceğiz diyor musunuz?” ifadelerini kullanan Arıklı, muhalefetin net tutum ortaya koyması gerektiğini savundu.

“GÜNEY FİBERİ TAMAMLADI, GSMH’Yİ YÜZDE 15 ARTIRDI”

Fiber optik altyapı projesine özel vurgu yapan Arıklı, Güney Kıbrıs’ın projeyi 5 yıl önce tamamladığını belirterek, bunun ekonomik büyümeye doğrudan katkı sağladığını ileri sürdü.

Arıklı, Güney Kıbrıs’ın fiber altyapı yatırımı sayesinde gayri safi milli hasılasını yüzde 15 oranında artırdığını savundu ve KKTC’nin bu süreci daha fazla geciktirmemesi gerektiğini dile getirdi.

“EN BÜYÜK KORKUM…”

Tartışmaların Türkiye ile yürütülen iş birliğini olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Arıklı, “Bu tartışmalarda en büyük korkum şu ki Türkiye ‘bunlara değmez’ deyip fiberden çekilmeyi düşünmesidir” ifadelerini kullandı.

Fiber projesinin yalnızca teknik değil, stratejik ve güvenlikle bağlantılı bir yatırım olduğunu belirten Erhan Arıklı, siyasi polemikler yerine altyapı yatırımlarına odaklanılması gerektiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.