İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ünal Üstel: Dört yıla dört hastane sığdırdık

Ünal Üstel: Dört yıla dört hastane sığdırdık

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin son dört yılda sağlık alanında önemli yatırımlara imza attığını belirterek, “Dört yıla dört hastane sığdırdık" dedi.

Yayın Tarihi: 05/07/26 16:34
okuma süresi: 3 dak.
Ünal Üstel: Dört yıla dört hastane sığdırdık
A- A A+

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin göreve geldiği ilk günden itibaren sağlık alanını “en öncelikli hizmet” başlıklarından biri olarak gördüklerini belirterek, “Dört yıla dört hastane sığdırdık" dedi.

Başbakan Üstel, sağlıkta son dört yılda hayata geçirdikleri yatırımlara ilişkin açıklamada bulundu.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren sağlık alanını en öncelikli hizmet başlıklarından biri olarak gördüklerini belirten Üstel, “Çünkü biliyoruz ki güçlü bir devletin en önemli göstergelerinden biri, güçlü bir sağlık altyapısına sahip olmasıdır. Bu anlayışla yıllardır konuşulan, bekleyen ve tamamlanamayan projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. “dedi.

"DÖRT YILA DÖRT HASTANE SIĞDIRDIK"

“Dört yıla dört hastane sığdırdık" diyen Başbakan Üstel, şunları kaydetti:

“Yıllardır hayali kurulan yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin yapımını başlattık. Pamuklu-Karpaz Hastanesi’nin temelini attık. İnşaatı hızla yükseliyor. Hedefimiz, her iki hastaneyi de 2027 yılı içerisinde halkımızın hizmetine sunmaktır. Yıllardır yarım kalan Güzelyurt ve Girne devlet hastanelerini tamamladık. Açılış için son hazırlıkları yapıyoruz"

Bununla da yetinmediklerini belirten Üstel, “Ülkemizin dört bir yanında yeni sağlık merkezi projelerini hayata geçiriyor, mevcut sağlık merkezlerini yeniliyor ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlıyoruz" dedi.

"SADECE BİNA YAPMIYORUZ..."

Başbakan Üstel, şöyle devam etti:

“Sadece bina yapmıyoruz. Hastanelerimizin ve sağlık merkezlerimizin tıbbi cihazlarını, teknik altyapılarını ve iç donanımlarını da çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde güçlendiriyoruz. Ambulans filomuzu göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık iki katına çıkardık. Yıllardır eksikliği hissedilen yeni Devlet Laboratuvarı Projesi'ni de tamamlanma aşamasına getirdik. Kısacası sağlıkta yıllardır bekleyen işleri dört yıla sığdırdık. Çünkü bizim anlayışımız bellidir. Konuşmak değil, yapmak… Söz vermek değil, yerine getirmek… Vatandaşımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.