Aral Moral: Polis kadrosu günün koşullarına göre artırılmalı
HP Sözcüsü Aral Moral, 1984 yılında belirlenen üç bin kişilik polis kadrosunun günümüz koşullarında yetersiz kaldığını belirterek, "Polis kadrosu günün koşullarına göre artırılmalı" dedi.
Halkın Partisi (HP), 1984 yılında dönemin nüfus ve araç sayısına göre belirlenen üç bin kişilik polis kadrosunun bugünün koşullarında yetersiz kaldığını belirterek, Polis Örgütü Yasası’nın güncellenmesi ve kadro sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.
Halkın Partisi (HP) Sözcüsü Aral Moral yaptığı yazılı açıklamada, Polis Genel Müdürlüğü’nün polis sayısının artırılması ve Polis Örgütü Yasası’nın güncellenmesi yönündeki çağrısına destek verdi.
Yasanın hazırlandığı dönemin ardından geçen sürede ülke koşullarının önemli ölçüde değiştiğini belirten Moral, polis kadrosunun bu koşullara göre yeniden belirlenmesinin önemine dikkat çekti.
Artan nüfusla araç sayısının da yükseldiğini, suç türlerinin ise değiştiğini kaydeden Moral, polis teşkilatının hem personel hem de diğer ihtiyaçlarının karşılanmasının toplumun güvenliği açısından önem taşıdığını belirtti.
Moral, polis teşkilatının mevcut kadro eksikliğine rağmen ülkede asayişin sağlanması için yoğun çaba gösterdiğini ve başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu da vurguladı.
GÜNCEL NÜFUS VERİSİ ÇAĞRISI
İç güvenlik konusunda doğru planlama yapılabilmesi için güncel ve güvenilir verilere ihtiyaç bulunduğunu belirten Moral, özellikle ülkenin güncel nüfusunun bilinmesinin önemine işaret etti.
Moral ayrıca, sicil kayıtlarının polisle paylaşılması ve Türkiye ile bu konuda iş birliğine gidilmesinin polisin çalışmalarını kolaylaştıracağını ifade etti. Polis Genel Müdürlüğü’nün çağrısına gerekli karşılığın verilmediğini savunan Moral, hükümeti de eleştirdi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.