Girne’deki feribot faciası nedeniyle Atlılar Şehitliği’ndeki defin töreni ertelendi
Girne açıklarında yaşanan ve can kayıplarına neden olan feribot kazası nedeniyle 1 Eylül’de yapılması planlanan Atlılar Şehitliği’ndeki defin töreni 7 Eylül’e ertelendi. Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından kimlikleri belirlenen 15 Kıbrıslı Türk şehit, saat 10.00’da düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
Girne açıklarında meydana gelen ve can kayıplarına neden olan feribot kazası nedeniyle, Atlılar Şehitliği’nde yarın (1 Eylül Salı günü) yapılması planlanan defin töreni 7 Eylül Pazartesi gününe ertelendi.
Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanı Asu Muhtaroğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) tarafından kimlik tespitleri tamamlanan 15 Kıbrıslı Türk şehit, 7 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da Atlılar Şehitliği’nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Atlılar Şehitliği’nde 24 Temmuz 2023 ile 23 Nisan 2024 tarihleri arasında yürüttüğü kazılarda ulaşılan kalıntılar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 15 şehidin kimliği belirlenmiş durumda.
Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından açıklanan listeye göre toprağa verilecek şehitlerin isimleri şöyle:
Tülay Süleyman (28), Hasan Süleyman (10), Kemal Süleyman (6), Okan Süleyman (3), Gürhan Ali Çerkez (12), Ayşe Hasan (56), Narin Hasan (16), Kıymet Hasan (22), Betül Arnavut (16 aylık), Mualla Ali Osman (Pipalı) (36), Gülden Ali Osman (Pipalı) (4), Özlem Ali Osman (Pipalı) (2), Seldem Ali Osman (Pipalı) (40 günlük), Fatma Tahir (46) ve Emine Tahir (22).
Defnedilecek 15 şehit arasında 40 günlük bir bebek, 16 aylık bir çocuk ile 2, 3, 4, 6, 10 ve 12 yaşlarında çocuklar da bulunuyor.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.