İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

HP, Bankalar Birliği’ni ziyaret etti: Mülkiyet sisteminde güven kaybını önlemek zorundayız

HP, Bankalar Birliği’ni ziyaret etti: Mülkiyet sisteminde güven kaybını önlemek zorundayız

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Bankalar Birliği’ni ziyaretinde mülkiyet sistemine duyulan güvenin korunması gerektiğini belirterek, Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılması ve yerel bankaların IBAN benzeri sistemleri kullanabilmesi için teknik düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 03/10/26 14:06
okuma süresi: 3 dak.
HP, Bankalar Birliği’ni ziyaret etti: Mülkiyet sisteminde güven kaybını önlemek zorundayız
A- A A+

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, beraberindeki heyetle Bankalar Birliği’ni ziyaret etti.

HP’den yapılan açıklamaya göre, Özersay’a ziyarette Genel Başkan Yardımcıları Ramadan Durmazer ve Fevzi Tanpınar, Genel Başkan Ekonomi Danışmanı Ahmet Karavelioğlu ile Enerji Komitesi Başkanı ve MYK üyesi Yusuf Avcıoğlu eşlik etti.

Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal ve Yönetim Kurulu üyelerinin de görüşmede ekonomi ve bankacılık sektörüne ilişkin görüş, beklenti ve değerlendirmelerini aktardığı belirtildi.

Kudret Özersay: EKONOMİK VE FİNANSAL YAPININ GELECEĞİ İÇİN MÜLKİYET SİSTEMİNDE GÜVEN KAYBINI ÖNLEMEK ZORUNDAYIZ

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan HP Genel Başkanı Kudret Özersay, bankacılık ve finans alanındaki sorunların çözülebilir olduğunu belirterek, mülkiyet sistemine duyulan güvenin korunmasının ve tapuların ayrım gözetilmeksizin bankalar tarafından ipotek olarak kabul edilmesinin sistemin sağlıklı işlemesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Son dönemde taşınmaz mal alım satımlarına ilişkin kuralların sık değiştirilmesinin öngörülebilirliği ve güveni olumsuz etkilediğini söyleyen Özersay, Kıbrıs Rum liderliğinin tutumunun da piyasadaki güven kaybını artırdığını kaydetti.

Özersay, “Ekonomik ve finansal yapının geleceği için mülkiyet sisteminde güven kaybını önlemek zorundayız.” dedi.

"KALKINMA BANKASI YENİDEN YAPILANDIRILMALI"

Kalkınma Bankası’nın da yeniden yapılandırılması gerektiğini söyleyen Özersay, bankanın kuruluş amacından uzaklaştırıldığını ve geri dönüşü olmayan krediler nedeniyle sorunlar yaşandığını dile getirdi.

“Ticari bankaların Kalkınma Bankası tahvili alma zorunluluğu ticari bankalar üzerinde bir maliyet baskısı yaratmaktadır.” diyen Özersay, Kalkınma Bankası’nın Merkez Bankası’nın finansal denetimi altına alınması gerektiği yönünde görüş belirtti.

Özersay ayrıca, yerel bankaların Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlayacağı teknik imkanlarla IBAN ve benzeri sistemleri kullanabilmesi gerektiğini, göreve gelmeleri halinde bu teknik sorunların çözümü için Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle doğrudan temas kuracaklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.