İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Feriha Tel’den hükümete orman arazileri tepkisi: Aynı parselleri iki kez orman kapsamından çıkardılar

Feriha Tel’den hükümete orman arazileri tepkisi: Aynı parselleri iki kez orman kapsamından çıkardılar

CTP Milletvekili Adayı Feriha Tel, Bakanlar Kurulu’nun Tatlısu, Tirmen ve Bahçeli’deki orman arazilerine ilişkin kararlarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 12/10/26 19:23
okuma süresi: 4 dak.
Feriha Tel’den hükümete orman arazileri tepkisi: Aynı parselleri iki kez orman kapsamından çıkardılar

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Adayı Feriha Tel, Bakanlar Kurulu’nun Tatlısu, Tirmen ve Bahçeli’deki orman arazilerine ilişkin kararlarını eleştirdi. Tel, 25 Haziran’da orman kapsamından çıkarılan 9 parselin 12 Ağustos’ta yeniden orman kapsamından çıkarıldığını, ikinci kararda orman statüsünde bulunmayan bir parselin de yer aldığını ileri sürdü. Tel, Yeşil Barış Hareketi ve Orman Mühendisleri Odası olarak kararları yargıya taşıdıklarını açıkladı.

CTP Milletvekili Adayı Feriha Tel, Bakanlar Kurulu’nun orman arazilerinin statüsüne ilişkin aldığı kararları eleştirerek, aynı parsellerin iki kez orman kapsamından çıkarıldığını ve orman statüsünde bulunmayan bir parselin de bu kararlara dahil edildiğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından “Fiyasko üstüne fiyasko” başlığıyla açıklama yapan Tel, Ünal Üstel hükümetinin hangi araziyi, hangi kararla ve kaç kez orman kapsamından çıkardığını takip edemez hale geldiğini savundu.

Tel, Bakanlar Kurulu’nun 25 Haziran 2026 tarihinde yüksek gerilim hattı projesi gerekçesiyle Tatlısu, Tirmen ve Bahçeli’deki yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğunda, 233 parselden oluşan toplam 1.257 dönüm orman arazisini orman kapsamından çıkararak Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) kontrol ve yönetimine verdiğini belirtti.

Bugüne kadar yüksek gerilim hatları için gerekli koşullar çerçevesinde geçiş izni verildiğini ifade eden Tel, bu kez orman arazilerinin kontrol ve yönetiminin Orman Dairesi’nden alınarak KIB-TEK’e devredildiğini söyledi.

“ORMAN OLMAYAN PARSELİ BİLE ORMANDAN ÇIKARDILAR”

Bakanlar Kurulu’nun 12 Ağustos 2026 tarihinde yeni bir karar aldığını belirten Tel, 25 Haziran’da zaten orman kapsamından çıkarılmış olan Tatlısu’daki 9 parselin, herhangi bir gerekçe gösterilmeden ikinci kez orman kapsamından çıkarıldığını ileri sürdü.

Tel, ikinci kararın listesine orman statüsünde bulunmayan bir parselin de eklendiğini iddia ederek, “Ormandan çıkarmaya öylesine doyamadılar ki, orman olmayanı bile ormandan çıkardılar” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kararların Resmî Gazete’de yayımlanmış Bakanlar Kurulu kararları olduğunu vurgulayan Tel, her iki kararın önergesinin de İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlandığını belirtti.

Orman arazilerinin statüsünü değiştiren kararların İçişleri Bakanlığı tarafından önerilmesini eleştiren Tel, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’a tepki gösterdi.

Tel, “İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, nasıl oluyor da orman arazilerinin statüsünü değiştiren bu kararları öneriyor?” diye sordu.

Orman Dairesi’nin süreçteki rolünü de sorgulayan Tel, Orman Dairesi’nin bağlı olduğu Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Bakan Hüseyin Çavuş Kelle’nin yetkilerini Dursun Oğuz’a devredip devretmediğinin açıklanmasını istedi.

Feriha Tel, Yeşil Barış Hareketi ve Orman Mühendisleri Odası olarak söz konusu Bakanlar Kurulu kararlarını ayrı ayrı yargıya taşıdıklarını açıkladı.

Hükümetin orman arazilerine yönelik yaklaşımını eleştiren Tel, bunun yalnızca çevreye değil, kamu yönetimine duyulan güvene de zarar verdiğini savundu.

Tel, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Ormanlarımızı korumak yerine dağıtmayı marifet sayan bu anlayış, yalnızca çevreyi değil, kamu yönetiminin ciddiyetini de uzun zamandır yerle bir ediyor. Mahkemede görüşmek üzere…”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.