Bertan Zaroğlu: Gençlere araba kredisi yerine raylı sistemi konuşalım
YDP Lefkoşa Milletvekili Adayı Bertan Zaroğlu, sağlık, eğitim ve ulaştırmadaki sorunların kalıcı çözümü için sistemin yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, "Gençlere araba kredisi yerine raylı sistemi konuşalım" dedi.
YDP Lefkoşa Milletvekili Adayı Bertan Zaroğlu, Kıbrıs TV’de Dilek Kırıcı’nın sunduğu Açık Oturum programında ülkenin yapısal sorunları, YDP’nin hükümet dönemi ve yeni döneme ilişkin hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Zaroğlu, sağlık, eğitim ve ulaştırmada yıllardır devam eden sorunların tek tek müdahalelerle çözülemeyeceğini belirterek, siyasetin ve yönetim sisteminin işleyişinin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. YDP’nin mevcut düzeni kuran parti olmadığını vurgulayan Zaroğlu, hükümet döneminde Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde uzun yıllardır bekleyen yolların yapıldığını, limanlar ve toplu taşımaya ilişkin projelerin hazırlandığını ifade etti.
Zaroğlu, bakanlık tarafından hazırlanan 57 projeden yalnızca 5’ine gerekli karşılığın verildiğini belirterek, koalisyon yapısında projelerin finansman aşamasında engellerle karşılaştıklarını savundu.
Toplu taşımada daha büyük hedeflerin konuşulması gerektiğini söyleyen Zaroğlu, “Gençlere araba kredisi yerine raylı sistemi konuşalım. Bizim daha büyük konuşmamız lazım” dedi.
Karma oyun kaldırılmasını da değerlendiren Zaroğlu, yeni sistemin parti bütünlüğünü güçlendireceğini ifade ederek YDP’nin yeni dönemde Meclis’te grup oluşturmayı hedeflediğini kaydetti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.