Demokrat Parti, aday çıkarmadığı belediyelerde üyelerini serbest bıraktı
DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, 6 Aralık yerel seçimleri kapsamında partisinin aday göstermediği ve başka bir adaya resmi destek kararı almadığı belediyelerde üyelerin tercihlerini serbestçe yapabileceklerini açıkladı.
Demokrat Parti (DP), 6 Aralık’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde aday çıkarmadığı ve herhangi bir adaya resmi destek vermediği belediyelerde üyelerini serbest bırakma kararı aldı.
DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu belediyelerde parti üyelerinin yaşadıkları bölgelerin ihtiyaçlarını ve kendi değerlendirmelerini dikkate alarak özgürce tercih yapabileceklerini belirtti.
“ÜYELERİMİZİN İRADESİNE SAYGI DUYUYORUZ”
Akpınar, üyelerin herhangi bir aday veya liste yönünde baskı ya da yönlendirmeye maruz bırakılmayacağını vurgulayarak, “Üyelerimizin iradesine saygı duyuyor, herhangi bir aday ya da liste yönünde baskı veya yönlendirmede bulunmayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
RESMİ DESTEK VERİLEN ADAYLARIN YANINDA OLUNACAK
Demokrat Parti’nin aday gösterdiği veya resmi destek kararı aldığı belediyelerde ise parti teşkilatları ve üyeleriyle birlikte belirlenen adayların desteklenmeye devam edileceğini kaydeden Akpınar, yerel demokrasinin temelinde halkın özgür iradesinin bulunduğunu belirtti.
Akpınar, Demokrat Parti olarak üyelerin tercih hakkına saygı göstermeyi sürdüreceklerini ifade etti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.