İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'nün öğrenci değişim projesi Avrupa Birliği tarafından onaylandı

UKÜ'nün öğrenci değişim projesi Avrupa Birliği tarafından onaylandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin (UKÜ) Türkiye'yi temsilen asosiye üye olarak yer aldığı ve ülkeler arasında öğrenci değişimini kapsayan "Erasmus Mundus Mover" projesi Avrupa Birliği (AB) tarafından onaylandı.

Yayın Tarihi: 08/11/11 10:02
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ'nün öğrenci değişim projesi Avrupa Birliği tarafından onaylandı
A- A A+

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin (UKÜ) Türkiye'yi temsilen asosiye üye olarak yer aldığı ve ülkeler arasında öğrenci değişimini kapsayan "Erasmus Mundus Mover" projesi Avrupa Birliği (AB) tarafından onaylandı.

UKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Tülay Tulun konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu projeyle UKÜ'nün hedefi olan "yüksek kalitede eğitim ve öğretime" katkı sağlandığına dikkat çekti.

Proje ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Tulun, İtalya - Messina Üniversitesi'nin önderliğinde kurulan ve Türkiye adına UKÜ'nün de yer aldığı "Akdeniz Üniversiteleri Birliği" kuruluşunu meydana getiren ülkelerin bu projenin kabul edilmesinde büyük rol oynadığına işaret etti.

Tulun, aralarında İspanya, Portekiz, İtalya, Fransa ve Polonya gibi Avrupa Birliği ülkelerinin üniversiteleri ile Çin, Kamboçya, Filipinler, Laos, Malezya, Endonezya, Hindistan gibi ülkelerin üniversiteleri arasında lisans ve lisansüstü eğitimi kapsayan çeşitli öğrenci değişim işbirlikleri olacağını kaydetti.

Tülay Tulun, imzalanacak olan "Memorandum Understanding" adlı projede UKÜ'nün "27 Avrupa Birliği ülkesi + UKÜ" şeklinde yer alacağını ve UKÜ'nün projede; 6 İspanya, 1 Polonya, 2 Çin, 1 Hindistan olmak üzere toplam 11 üniversite ile beraber asosiye partner olacağını belirtti.

UKÜ'nün proje kapsamında önemli çalışma gruplarında bulunacağını aktaran Prof. Dr. Tülay Tulun, kendisinin, koordinatör ülke konumundaki Murcia Üniversitesi'nin Avrupa Birliği'ne verilecek tüm rapor ve aktivitelerini denetleme görevi olduğunu aktardı.

Tulun, diğer bir çalışma grubunda ise, UKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü'nün, projede; öğrencilerin seçim süreçlerindeki kriterleri belirleme ve yürütmede görev alacağını belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.