Hikmet Çetin'den "Dünyadaki Gelişmeler, Ortadoğu ve Türkiye" konlu seminer
<P>Türkiye'nin eski dışişleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanlarından Hikmet Çetin dün Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde "Dünyadaki Gelişmeler, Ortadoğu ve Türkiye" konu seminer verdi.</P>
Türkiye'nin eski dışişleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanlarından Hikmet Çetin dün Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde "Dünyadaki Gelişmeler, Ortadoğu ve Türkiye" konu seminer verdi.
Üniversite'nin Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre seminer "Atatürkçü Düşünce" ile "Politik Düşünce" toplulukları tarafından düzenlendi.
Dün akşam ODTÜ KKK Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen seminerde dünyadaki gelişmeler, Ortadoğu ve Türkiye konusu farklı yönleriyle irdelendi.
Açıklamaya göre Hikmet Çetin seminerdeki konuşmasında, bugün dünyada "Arap baharı" olarak yaşananları yorumladı.
Çetin, demokrasi konusuna da değindiği konuşmasında, demokrasinin "alın uygulayın" denilerek varılacak bir nokta olmadığını ifade ederek, günümüz dünyasında Türkiye'nin güç ve büyüklüğünü dikkatli bir şekilde kullanmak durumunda olduğunu kaydetti.
Ortadoğu'nun sahip olduğu doğal kaynaklar ile önemli bir enerji sağlayıcısı olduğuna dikkat çeken Çetin, "Sayılara bakıldığında kanıtlanmış doğal gaz rezervlerinin yüzde 71'i, petrol rezervlerinin yüzde 65'i bu bölgede bulunmaktadır. Bu durum Ortadoğu için hem fırsat hem de tehdit ortamı oluşturmaktadır" değerlendirmesini yaptı.
Yaklaşık iki saat süren seminerin son bölümünde dinleyicilerin soru sormasına da olanak sağlandı.
TAK
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.