Akademi Kıbrıs'tan üniversite öğrencilerine "Koruyucu Ailem Olur Musun?" programı
<P>Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu, üniversite öğrencilerine yönelik olarak "Koruyucu Ailem Olur Musun?" programı başlattı.</P>
Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu, üniversite öğrencilerine yönelik olarak "Koruyucu Ailem Olur Musun?" programı başlattı.
Platform genel koordinatörü Adem Koç yaptığı açıklamada, ülkede okuyan 47 bin üniversite öğrencisi bulunduğunu ve bu öğrencileri çağın gerektirdiği şeklide eğitmek ve hayata en iyi şekilde hazırlamanın, devletin olduğu kadar halkın ve sivil toplum örgütlerinin de görevi olduğunu kaydetti.
Koç açıklamasında, "Elbette öğrencilerin eğitimi kadar sosyal hayata adapte olmaları ve ülkemizden güzel intiba ile ayrılmaları da önemlidir. Bizler koruyucu aile programı ile bu öğrencilere ülkemizde kendilerine kol kanat gerecek, evlerinde misafir edip sıcak bir çorba ikram edecek aileler arıyoruz" dedi.
"ÖĞRENCİ AKIŞI SÜRMELİ"
Sosyo ekonomik olarak üniversite öğrencilerinin ülkeye katkısının azımsanamayacağını, bu katkının devamı ve ülkeye öğrenci akışının sürdürülebilir olması açısından bu aktivitelerin çok mühim olduğunu ifade eden Koç, devlet ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi gerektiğini, özelliklede belediyelere bu anlamda çok büyük vazifeler düştüğünü kaydetti.
PROGRAM TEK TARAFLI OLMAYACAK
Koç, "ülke tanıtımı açısından öğrenciler kadar büyük bir fırsat olamayacağını" ifade ederek, "Buradan devletimiz ve hükümetimizi bu projeye sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.
TAK
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.