İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Ada TV'den Harman ve Ulutaş'ın programıyla ilgili açıklama

Ada TV'den Harman ve Ulutaş'ın programıyla ilgili açıklama

Ada TV, Kartal Harman ve Taner Ulutaş'ın programının yayından kaldırıldığı yönündeki haberlere bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 19/12/11 14:27
okuma süresi: 7 dak.
Ada TV'den Harman ve Ulutaş'ın programıyla ilgili açıklama
A- A A+

ADA TV 'DEN BİLGİLENDİRME

Çeşitli basın yayın organlarında Ada TV'de yayınlanan Gündeme Bakış programı ile ilgili çıkan bazı yanıltıcı haberlere halkımızın doğru bilgilendirmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapmayı görev adletmekteyiz.

Öncelikle sözkonusu haberlerde yer aldığı gibi Gündeme Bakış Programı Taner Ulutaş veya Kartal Harman'ın birlikte yaptıkları bir program değil Ada Tv 'nin isim ve içerik formatı ile yayına koymuş olduğu bir programdır. Program 20 Eylül 2010 tarihinde yayına başlatılmış oldup, formatı gereği farklı görüşlere sahip ağırlıklı olarak Star Kıbrıs Gazetesi köşe yazarlarının ve gazetecilerin konuk edildiği bir iç yapımdır.

Programın yapımcısı ve sunucusu Taner Ulutaş 'tır. Taner Ulutaş Ada Tv nin yayın hayatına başladığı günlerde Ada 'da Spor Programı'nın yapımcılığını üstlenirken , yeni programımız olan Gündeme Bakış programı için kendisine ADA TV tarafından teklif götürülmüş, içerik ve formatında mutabık kalınarak, Güdeme Bakış adıyla yayına başlamıştır. Taner Ulutaş, aynı zamanda Pazartesi günleri yayınlanan ve hem konuk sayısı hem de program süresi bakımından daha kapsamlı olan Gündeme Bakış Özel Programımızın da yapımcı ve sunucusudur. Her iki program da değişik görüşlere yer vererek çok sesliliği öne çıkarması ile kısa zamanda, halkın beğenisini kazanarak başarı elde etmiştir. Programların Taner Ulutaş'ın katılamadığı dönemlerdeki yapımcı ve sunucusu, bir başka Ada Tv Programcısı olan Ümit Bahşi'dir. Program yayın hayatına geçtiği günden itibaren formatı aynıdır. Format değişik görüşlere yer vermek üzere kurulmuştur. Yönetimsel olarak Star Kıbrıs gazetesi köşe yazarlarının konuk olarak alınması tercih edilse de konuk seçimi programcılar tarafından yürütülmektedir.

Taner Ulutaş Gündeme Bakış programını, programın yayına başladığı günden bu yana , yıllık izin ve rahatsızlıkları dışında kendisi yürütmektedir. Yine bir rahatsızlığı sebebi ile Taner Ulutaş geçtiğimiz Perşembe günü, yedi ile on gün süre için yönetimimizden izin istemiştir. İzin talebi sağlık problemi gerekçesi ile geldiğinden, genellikle bu tip taleplerin 1 hafta önceden bildirilmesi gerekli isede , kendisine 1 gün sonrası olan Cuma günü , programın başlamasına kısa bir süre kala , gelmiş olduğundan, ancak program sonrası bilgi verilebilmiş, gerekli ayarlamaların yapıldığı, programın devamlılığı için her zaman olduğu gibi programı Ümit Bahşi'nin yürüteceği bilgisi iletilmiştir.

Kendisine Pazartesi gününden itibaren izninin onaylandığı bilgisi verildiğinde, programının o günkü konuğu olan Kartal Harman'ın bundan sonra konuk olarak programına katılmayacağı bilgisi bize verilmezken bu bilgiyi Pazar günü basından öğrenmiş bulunmaktayız. Bunun üzerine Yayın Yönetmenimiz Serhat Yalçın'la temasa geçen Taner Ulutaş basında yer alan bilginin doğruluğunu sormuş , Yayın Yönetmenimiz böyle bir değişiklik olmadığını söylemiş ve bir üst yönetime bu bilgiyi doğrulatarak Sayın Ulutaş'a bilgi vermiştir. Bir üst yönetimin verdiği bilgide de Taner Ulutaş'ın kendi talebi üzerine 10 gün süre ile tedavisi için izin istediğini, iznin kendisine gerekli planlamalar yapılarak verildiğini, Kartal Harmanın proramına katılıp katılmaması noktasının da programcının ayarlaması olacağı iletilmiştir.

Bir gazetede Taner Ulutaş'ın Star Kıbrıs gazetesi dışında ,başka bir gazteye haber veya köşe yazmasına engel olunduğu yeralmıştır. Taner Ulutaş ile medya grubumuzda hem program yapımcılığı hem de Star Kıbrıs gazetesinde köşe yazıları yazmak üzere anlaşma yapılmıştır. Taner Ulutaş'ın başka gazetede haber ve/veya köşe yazması konusu hakkında konuşulmuş, kendisi geçici bir süre için anlayış göstermemizi rica etmiştir. Kurumumuz da üzerine düşüni yaparak kendisine anlayış gösterileceği belirtilmiş ancak anlaşmamızda olduğu gibi, kurumumuzdaki köşe yazılarını aksatmaması istenmiştir

Kartal Harman'nın Gündeme Bakış programına çıkarılmaması mevsusu ise gerçeği yansıtmamaktadır zira belirttiğimiz gibi program Ada Tv 'nin programıdır ve programın yapımcısı da Taner Ulutaş'tır. Program konsepti gereği farklı görüşlere sahip konukların stüdyoya alınması ve değişik görüşlere yer verilmesi esastır. Bu sadece bahsi geçen program için değil, genel olarak Medya Grubumuz'un hassasiyetle sürdürdüğü yayın politikası gereğidir. Amacımız başladığımız günden bu yana olduğu gibi bağımsız, tarafsız ve tüm siyasi görüşlere eşit yer veren bir çizgi izlemektir. Dolayısı ile bu noktada Gündeme Bakış programı için de Taner Ulutaş' a farklı görüşlere yer vermemiz gerekliliği hatırlatmaları da zaman zaman yapılmıştır.

Bu günkü Kıbrıslı gazetesinin manşetinde "Ada tv den Basın Ayıbı Taner Ulutaş ve Kartal Harmanın Ada Tv'de yayınlanan Gündeme Bakış adlı programlarının yayından kaldırıldığı haberi yer almakta. Ancak çizdiğimiz bu çerçeve ışığında, Ada Tv'nin bir iç yapımı olan programın yayından kalkması gibi bir durum söz konusu değildir

Öncelikle yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi sözkonusu program ne Taner Ulutaş'ın ne de Kartal Harman'ındır. Program Ada TV nin programıdır. Kartal Harman programın tıpkı diğer katılımcıları gibi değişken konuğudur. Ayrıca program yayından kaldırılmamıştır. Daha önce de Taner Ulutaş'ın, çeşitli nedenlerle programı yapamadığı dönemlerde olduğu gibi program Ümit Bahşi tarafından yapılacaktır. Taner Ulutaş'ın Yayın Yönetmenimiz ile yaptığı son telefon görüşmesinde vermiş olduğu bilgi, 10 günlük tedavisi sonrasında tekrar Gündeme Bakış programını sunmaya devam edeceği yönündedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.